15 - 20 min
3-4 annosta
SHANGHAI FIRECRACKER: ⚡️NOPEA NUUDELIWOKKI
Salamannopea nuudeliwokki, johon et välttämättä tarvitse edes veistä! Todellinen firecracker, joka valmistuu pikana ja maistuu juuri niin tuliselta tai miedolta kuin haluat. Pannulle vain wokkivihannekset, tofu ja nuudelit ja viimeistely kiinalaisella wokkikastikkeella (hoisin tai sweet&sour). Tofuwokki DONE!
Tofuwokki
Shanghai ⚡️ Firecracker
Restaurant Ooh Ma Mi Noods! 🥡🥢
🥢 AASIA
Ruokavinkki
- Valmiiksi aasialaisittain maustettu, revitty ja paahdettu tofu (Aasia Paahtopala) on tämän tofuwokin tähti. Se toimii annoksessa erityisen kanamaisesti.
- Voit myös vaihtoehtoisesti paistaa annokseen valmiiksi aasialaiseen tyyliin marinoitua Klassikko-sarjan Aasia-tofua. Löydät täältä reseptin aasia-tofun paistamiseen!
- Yhdestä revitty ja paahdettu tofu -pakkauksesta (250g) riittää tofupaloja 2-3 annokseen.
- PS. Nimesimme annoksen Shanghai firecrackeriksi kunnianosoituksena supernopeille kiinalaisille wokeille, joiden mietous tai tulisuus voi olla juuri sellaista tulitusta kuin itse haluaa.
- Nuudelivinkki: Vaikka pakkauksissa ohjeistetaan keittämään riisinuudelit, ne kannattaa ennemmin laittaa likoamaan kylmään veteen esivalmisteluiden (n. 15min) ajaksi. Näin ne eivät mene mössöksi wokkiin lisätessä.
Näitä tarvitset
1pkt
Jalotofu Paahtopalat Aasia tai Maustettu 250g
tai Jalotofu Aasia 300g (Klassikko)
1rs
valmiiksi pilkottuja wokkikasviksia 200g
tai
1 paprika, porkkana, punasipuli, paksoi pilkottuna
1-2rkl
öljyä paistamiseen
Lisäksi:
3-4levyä
levyä riisinuudeleita (n. 50-60g per henkilö)
2rkl
valkosipuli-chiliöljyä (Pirkka)
2-3rkl
sweet&sour- tai hoisin-kastiketta
1nippu
korianteria
1-2rkl
paahdettuja seesaminsiemeniä
valmista chilikastiketta
suolaa
Näin valmistat
- Valmista nuudelit pakkauksen ohjeen ja henkilömäärän mukaan. Valuta nuudelit kypsennyksen jälkeen kylmän veden alla ja lisää joukkoon valkosipuli-chiliöljy. Sekoita hyvin. Raasta inkivääri ja silppua valkosipulit.
- Kuumenna öljy pannulla ja lisää inkivääri ja valkosipulit. Lisää seuravaaksi wokkikasvikset, nuudelit ja revitty tofu (paahtopalat). Mausta paahtopalat kevyesti suolalla (valinnainen). Paista sekoittaen noin 3-4 minuuttia, kunnes kaikki ainekset ovat lämpimiä. Sekoita joukkoon sweet&sour- tai hoisin-kastike. Koristele seesaminsiemenillä ja tuoreella korianterilla. Mikäli haluat annoksesta tulisen, niin lisää tässä vaiheessa chilikastiketta (esim. srirachaa).