30 min
2-3 annosta
TÄYDELLINEN TOMAATTIPASTA GOES RATATOUILLE
Ruokavinkki
Viinisuositus tähän annokseen on ranskalainen, keskitäyteläinen Ogier Artesis Côtes du Rhône -punaviini, jonka hyvät hapot toimivat loistavasti tomaattipohjaisen kastikkeen kanssa.
Alkoholiton juomasuositus pastalle on vaalea ja kevyehkö alkoholiton lager tai pils-olut.
Näitä tarvitset
Tofu
1pkt
Jalotofu Marinoitu (300g) Luomu
2-3rkl
öljyä paistamiseen
Puutarhurin kasvikset:
1
pieni munakoiso n. 150g
1
pieni kesäkurpitsa n.150g
1
punainen tai keltainen paprika
1
pieni porkkana
1-2rkl
öljyä
suolaa ja mustapippuria myllystä
Täydellinen tomaattikastike:
400g
laadukkaita kokonaisia tomaatteja tölkissä tai tomaattimurskaa
0,5dl
laadukasta neitsytoliiviöljyä
1
sipuli
2
valkosipulinkynttä
1tl
sokeria
0,5dl
punaviiniä tai 1 rkl punaviinietikkaa
1dl
vettä
½tl
suolaa
pieni siivu appelsiinin kuorta (valinnainen)
Lisäksi:
tagliatelle- tai pennepastaa henkilömäärän mukaan
raastettua parmesaania (kasvipohjaista)
tuoretta basilikaa
Näin valmistat
- Valmista kasvikset: Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen. Pilko munakoiso, kesäkurpitsa ja paprika 1 x1 cm kokoisiksi kuutioiksi. Siivuta porkkana ohuiksi kolikoiksi. Lado kaikki kasvikset uunipellille, pirskota päälle kevyesti öljyä ja mausta suolalla ja pippurilla. Paahda uunissa keskitasolla 25 minuuttia.
- Valmista tomaattikastike:
- Hienonna sipuli ja valkosipuli. Kuullota niitä matalalla lämmöllä öljyssä noin 5-7 minuuttia. Varo polttamasta sipuleita. Lisää joukkoon tomaattikastike (mikäli käytät kokonaisia tölkkitomaatteja, saksi ne pienemmäksi) ja 1 dl vettä. Hauduta miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia välillä sekoittaen niin että kastike hieman porisee. Lisää appelsiinin kuori, sokeri ja suola. Lisää punaviini ja hauduta sekoittaen muutama minuutti. Tarkista maku ja lisää mausteita tarvittaessa.
- Paahda tofu: Avaa valmiiksi marinoitu Jalotofu-paketti (valkosipuli ja basilika) ja kuivaa tofun pinta talouspaperilla kevyesti painellen. Voit myös leikata tofun pituussuunnassa puoliksi ja kääriä tofupalat keittiöpyyhkeeseen tai talouspaperiin ja antaa kuivua* painon alla hetken. Painona voit käyttää esim. leikkuulautaa tai paistinpannua.
*kuivaamalla tofun sen pinnasta saa helpommin rapeaa ja tofu ottaa paremmin makuja vastaan.
- Revi* kuivattu tofu sopiviksi suupaloiksi (tai kuutioi) ja paahda kuivalla paistinpannulla noin 3-5 min välillä käännellen. Lisää öljy ja vähennä hellan lämpötilaa puoleen. Anna paistua rapeaksi ja kääntele tofuja paistamisen aikana. Lisää tarvittaessa öljyä paiston aikana.
*Revitty tofu imee paremmin makuja itseensä ja lopputulos on selkeästi rapeampi, kuin kuutioidusta versiosta valmistettava tofu. Revittyä tofua on myös helpompi käyttää eri ruokalajeissa, kuten tacojen ja tortillojen välissä, salaateissa tai eri pastoissa, ja se on näyttävämmän näköinen.
- Keitä pasta ohjeen mukaan.
- Kokoa annos:
- Laita kastikepannu miedolle lämmölle. Lisää joukkoon 0,5 dl oliiviöljyä, uunikasvikset, paahdettu tofu ja sekoita hyvin. Valuta pasta ja sekoita heti kastikkeen kanssa sekaisin. Rouhaise mustapippuria annoksen päälle ja tarjoile raastetun parmesaanin ja basilikanlehtien kera.