15 - 20 min
2-3:lle
TÄYTETTY KIKHERNEMUNAKAS
Näitä tarvitset
Kikhernemunakas
2dl
kikhernejauhoja
2rkl
perunajauhoja
1tl
leivinjauhetta
2rkl
ravintohiivahiutaleita
1,5tl
sipulijauhetta
½tl
juustokuminaa
½tl
mustaa suolaa (ts. kala namak)
2,5dl
vettä
suolaa ja pippuria myllystä
öljyä paistamiseen
Täytteet
1pkt
Jalotofu Paahtopala Maustettu tai Aasia 250g Luomu
2
herkkusientä
½
kypsä avokado
4
kirsikkatomaattia
salaattisekoitusta
aioilia tai majoneesia (valinnainen)
seesaminsiemeniä koristeluun (valinnainen)
Näin valmistat
Mikäli käytät valmista kikhernemunakas-seosta, niin valmista pakkauksen ohjeen mukaan! Tai valmista oma taikina ohjeen mukaan:
- Sekoita kuivat ainekset keskenään. Lisää vesi kahdessa erässä ja sekoita vispilän avulla tasaiseksi. Anna massan tekeytyä noin 5 minuuttia. Pilko avokado, herkkusienet ja kirsikkatomaatit siivuiksi.
- Kuumenna öljy pannulla ja paista herkkusieniä ja Jalotofu Paahtopaloja 3-5 minuuttia, kunnes ne ovat tarpeeksi rapeita. Mausta suolalla ja pippurilla. Siirrä sivuun erilliseen kulhoon.
- Kuumenna öljy pannulla ja kaada puolet* taikinasta pannulle. Paista pari minuuttia, käännä ja jatka paistamista kypsäksi. Lisää täytteet (avokado, tomaatti, herkkusieni-tofupaistos), koristele seesaminsiemenillä, aiolilla tai majoneesilla ja nauti.
*Käyttämällä puolet taikinan määrästä, munakas valmistuu nopeammin ja kokonaismäärästä voit paistaa kaksi lettua. Kokonaan pannulle kaadettu taikinan kypsyminen kestää hieman kauemmin ja suosittelemme munakkaan kääntämistä ja paistamista vielä toiselta puolelta.