15 - 20 min
2-3:lle
TÄYTETTY KIKHERNEMUNAKAS
Kerrassaan nerokas (ja helppo) munakas ilman munaa! Täyte valmistuu supernopeasti ja siinä on potkua ja proteiinia tofusta. Sitä ei kyllä puutu itse kikhernepohjaisesta munakkaastakaan. Loistava brunssiruoka, lounas, välipala tai paljon urheilevan ravinteikas ruoka treenin jälkeen. Täytteissä vain mielikuvitus on rajana!
Näitä tarvitset
Kikhernemunakas
2dl
kikhernejauhoja
2rkl
perunajauhoja
1tl
leivinjauhetta
2rkl
ravintohiivahiutaleita
1,5tl
sipulijauhetta
½tl
juustokuminaa
½tl
mustaa suolaa (ts. kala namak)
2,5dl
vettä
suolaa ja pippuria myllystä
öljyä paistamiseen
Täytteet
1pkt
Jalotofu Paahtopala Maustettu tai Aasia 250g Luomu
2
herkkusientä
½
kypsä avokado
4
kirsikkatomaattia
salaattisekoitusta
aioilia tai majoneesia (valinnainen)
seesaminsiemeniä koristeluun (valinnainen)
Näin valmistat
Mikäli käytät valmista kikhernemunakas-seosta, niin valmista pakkauksen ohjeen mukaan!Tai valmista oma taikina ohjeen mukaan:
- Sekoita kuivat ainekset keskenään. Lisää vesi kahdessa erässä ja sekoita vispilän avulla tasaiseksi. Anna massan tekeytyä noin 5 minuuttia. Pilko avokado, herkkusienet ja kirsikkatomaatit siivuiksi.
- Kuumenna öljy pannulla ja paista herkkusieniä ja Jalotofu Paahtopaloja 3-5 minuuttia, kunnes ne ovat tarpeeksi rapeita. Mausta suolalla ja pippurilla. Siirrä sivuun erilliseen kulhoon.
- Kuumenna öljy pannulla ja kaada puolet taikinasta pannulle. Paista pari minuuttia, käännä ja jatka paistamista kypsäksi. Lisää täytteet (avokado, tomaatti, herkkusieni-tofupaistos), koristele seesaminsiemenillä, aiolilla tai majoneesilla ja nauti.