30 min
4
Avokadot savutofutahnalla ja pikkelöidyt kasvikset!
Hienostunut ja herkullinen alkuruoka tai proteiinipitoinen välipala syntyy avokadosta ja kylmäsavutofusta. Tämä vegaaninen "savukalatahna" sopii mainiosti myös leivän, ruisnappien tai voileipäkakun väliin. Testaa myös Caviartin kanssa!
Näitä tarvitset
1pkt
Jalotofu Kylmäsavu
0,5dl
kaurakermaa tai vettä
2
avocadoa
2
salottisipulia hienoksi silputtuna
2rkl
sitruunan mehua (luomu)
1dl
granaattiomenansiemeniä
seesaminsiemeniä koristeeksi
Pikkelöidyt kasvikset:
2
isoa porkkanaa
tuoretta timjamia
Liemi:
0,5dl
kookospalmusokeria
0,5rkl
hyvälaatuista suolaa
1,5dl
vettä
1,5dl
valkoviinietikkaa
Näin valmistat
- Kuori porkkanat ja leikkaa ne haluamaasi muotoon. Mittaa kaikki liemen ainekset kattilaan ja kiehauta ne nopeasti. Asettele porkkanat ja timjamin oksat lasipurkkiin tai kannelliseen astiaan. Kaada hetken jäähtynyt liemi porkkanoiden päälle ja sulje purkki. Anna maustua jääkaapissa. Pikkelöidyt kasvikset säilyvät jääkaapissa useamman kuukauden.
- Laita kylmäsavutofu, kaurakerma, salottisipuli ja sitruunan mehu kulhoon ja soseuta kaikki sauvasekoittimella sileäksi tahnaksi. Leikkaa avokadot pituussuunnassa halki ja poista kivet. Jaa täyte lusikalla avokadojen päälle ja ripottele päälle seesaminsiemeniä sekä granaattiomenansiemeniä. Helppoa, nopeaa ja niin herkullista!