15 - 20 min
2-3:lle
RAPEA TERIYAKITOFU, RIISIÄ JA PARSAKAALIA
Tilanteeseen, johon kaivataan nopeaa, maukasta ja terveellistä. Teriyakilla pannumarinoitu rapea tofu ja rapsakka parsakaali riisipedillä on voittamaton trio arkiruokailuun. Yksinkertainen herkku vaikka brunssille!
Perheresepti
Näitä tarvitset
Pannumarinoitu Teriyakitofu
1pkt
Jalotofu Maustamaton Luomu (270g)
1 pkt XL Jalotofu Maustamaton (540g) (+ tuplaa mausteet)
1dl
valmista teriyakikastiketta
1rkl
soijakastiketta
öljyä paistamiseen
mustapippuria myllystä
tai itsetehty Teriyakikastike*
1dl
soijakastiketta
2tl
seesamiöljyä
1dl
miriniä eli makeaa riisiviiniä
2kpl
valkosipulin kynttä, puristettuna
2cm
pala inkivääriä raastettuna
Lisäksi:
riisiä
300-500g
höyrytettyä parsakaalia
edamamepapuja
seesaminsiemeniä ja kevätsipulia koristeluun
Näin valmistat
- Ota maustamaton tofu pois pakkauksesta ja leikkaa se pituussuunnassa puoliksi. Painele tofun pinta kuivaksi talouspaperilla tai keittiöpyyhkeellä. Poistamalla näin tofusta ylimääräistä nestettä saat paahdettua tofun rapeaksi pannulla.
- Valmista teriyakikastike, JOS et käytä valmista kaupan kastiketta.
- Annostele kaikki raaka-aineet pieneen kattilaan ja kiehauta kasaan koko ajan sekoittaen (n. 10 min). Siivilöi valmis kastike, kun sitä on jäljellä noin 1,5 dl ja se on sopivan paksua. Teriyakikastike säilyy jääkaapissa ilmatiiviisti pakattuna ainakin viikon.
- Keitä riisi pakkauksen ohjeen ja henkilömäärän mukaan. Höyrytä parsakaali al denteksi. Seuraa sen kypsymistä, jotta siitä ei tule liian pehmeää.
- Kuumenna kuiva paistinpannu ja murustele käsin tofu pannulle (tai pilko kuutioiksi) sopivan kokoiseksi muruksi. Paahda nopeasti muutama minuutti välillä sekoittaen, kunnes tofu saa hieman ruskeansävyistä pintaa ja viimeinen kosteus katoaa. Vähennä lämpöä, lisää öljy ja jatka hetken paistamista. Pirskota soijakastike tofujen päälle ja sekoita.
- Laske vielä pannun lämpötilaa ja kaada 1 dl teriyakikastiketta tofujen päälle. Sekoita tasaisesti vajaan minuutin ajan, kunnes teriyakikastike on imeytynyt tofupaloihin. Nosta pannu pois kuumalta levyltä ja anna kastikkeen imeytyä tofuun hetken.
- Kokoa annokset esimerkiksi kulhoihin ja aloita riisillä. Lisää parsakaali ja teriyakitofut päälle, koristele annos lusikallisella teriyakikastiketta ja ripottele seesamininsiemeniä ja silputtua kevätsipulia päälle.
- Vinkki: voit myös tuunata valmista teriyakikastiketta lisäämällä siihen 1 tl raastettua valkosipulia ja inkivääriä sekä raastettua (luomu) sitruunankuorta.
- Vinkki2: voit käyttää reseptissä myös valmiiksi marinoitua Jalotofua. Jalotofu Marinoitu (valkosipuli-basilika) tai Jalotofu Kylmäsavu (kylmäsavumaustettu) toimivat tässä loistavasti. Näitä käytettäessä riittää vain pannulla rapeaksi paistaminen ja 2 rkl teriyakikastiketta. Lisätietoja Jalotofu-tuotteista Tuotteet-sivuillamme.