15 - 20 min
2-3:lle
NOPEA TOFU-KASVISWOKKI (IHANA KASTIKE!)
Restaurant Ooh Ma Mi Noods! 🥡🥢
🥢 AASIA
Ruokavinkki
- Nuudelit: Vaikka pakkauksissa ohjeistetaan keittämään riisinuudelit, ne kannattaa ennemmin laittaa likoamaan kylmään veteen esivalmisteluiden (n. 15min) ajaksi. Näin ne eivät mene mössöksi wokkiin lisätessä.
- Wokki: Kasvikset kannattaa pilkkoa pieniksi, jotta ne kypsyvät nopeammin.
- Kuumenna wokkipannu aina kuumaksi ennen paistoa niin lopputulos on rapeampi.
- Käytä paistamisessa ruokaöljyä, joka kestää korkeita lämpötiloja. Rypsiöljy on hyvä vaihtoehto, joka ei kärytä.
- Paista tofu ennen muita raaka-aineita ja lisää ne joukkoon ruoanvalmistuksen loppuvaiheessa.
- Wokkikastikkeen peruskaava: 2 rkl soijakastiketta tuomaan suolaisuutta ja umamia, 1 rkl riisiviinietikkaa tuomaan hapokkuutta, 2 rkl mirinkastiketta ja 1 tl siirappia tuomaan makeutta ja kaunista paistopintaa, chilikastiketta tai srirachaa lisäämään pientä potkua.
- Täältä löydät lisää wokkireseptejä!
Näitä tarvitset
Ainekset tofuwokkiin:
200-350g
valmiita wokvihanneksia (esim. Tuorekset Aasiawok tai Perhewok)
tai
1kpl
punainen paprika
2kpl
porkkanaa
100g
vihreitä papuja tai sokeriherneitä
pieni pala kerä- tai valkokaalia
Lisäksi:
1pkt
valmiiksi maustettua Jalotofua (Jalotofu Aasia, Marinoitu tai Kylmäsavu 300g)
1pkt
riisinuudeleita (1 levy per hlö)
2kpl
valkosipulinkynttä
5-10cm
pala tuoretta inkivääriä
½
punainen chili
korianteria ja seesaminsiemeniä
öljyä paistamiseen
Tofuwokin kastike:
2rkl
soijakastiketta (vähäsuolaista)
2rkl
miriniä
1rkl
riisiviinietikkaa
1tl
juoksevaa makeuttajaa esim. vaahterasiirappia
1tl
seesamiöljyä (valinnainen)
1tl
tuoretta inkivääriä raastettuna
Tarjoiluun:
1-2rkl
seesaminsiemeniä
korianteria
Näin valmistat
- Paloittele valmiiksi marinoitu tofu (Jalotofu Aasia, Marinoitu tai Kylmäsavu) arpakuution kokoisiksi kuutioiksi. Laita ne kahden talouspaperipalan väliin. Paina kevyesti käsillä päällimmäistä talouspaperia tofuja vasten, kunnes se on kostea. Näin tofusta lähtee suurin kosteus ja paistopinnasta tulee rapeampi.
- Kuumenna kuiva paistinpannu ja lisää tofukuutiot siihen. Paista niitä välillä käännellen, kunnes ne alkavat saada hieman väriä. Lisää 2 rkl öljyä ja kypsennä keskilämmöllä tofuja vielä öljyssä lastalla käännellen, kunnes ne saavat kullanruskean ja rapean pinnan. Nosta tofut erilliseen kulhoon odottamaan.
- Pilko wokvihannekset, mikäli et käytä valmista sekoitusta. Raasta valkosipuli ja inkivääri, hienonna chili.
- Valmista wokkastike: sekoita kaikki ainekset keskenään pieneen kulhoon.
- Valmista riisinuudelit pakkauksen ohjeen ja henkilömäärän mukaan.
- Kuumenna paistinpannulla 2-3 rkl öljyä ja lisää wokvihannekset paistumaan. Paista 2-3 min käännellen. Tarkista kasvisten kypsyys ja vähennä lämpöä, lisää valkosipulit, inkivääri, chili ja tofut. Paista hetki ja lisää tämän jälkeen nuudelit ja kastike. Sekoita hyvin.
- Annostele tofuwokki lautaselle, koristele seesaminsiemenillä ja korianterilla.