'

15 - 20 min

2-3:lle

(10)

NOPEA TOFU-KASVISWOKKI (IHANA KASTIKE!)

Tofuwokki on nopea arkiruoka, joka syntyy helposti käyttämällä valmiiksi marinoitua tofua ja pilkottuja wokvihanneksia. Annoksen kruunaa täyteläinen, umaminen soija-valkosipulikastike, joka on niin hyvää että siihen tulee himo.

Restaurant Ooh Ma Mi Noods! 🥡🥢

🥢 AASIA

Ruokavinkki

  • Nuudelit: Vaikka pakkauksissa ohjeistetaan keittämään riisinuudelit, ne kannattaa ennemmin laittaa likoamaan kylmään veteen esivalmisteluiden (n. 15min) ajaksi. Näin ne eivät mene mössöksi wokkiin lisätessä.
  • Wokki: Kasvikset kannattaa pilkkoa pieniksi, jotta ne kypsyvät nopeammin.
    • Kuumenna wokkipannu aina kuumaksi ennen paistoa niin lopputulos on rapeampi.
    • Käytä paistamisessa ruokaöljyä, joka kestää korkeita lämpötiloja. Rypsiöljy on hyvä vaihtoehto, joka ei kärytä.
    • Paista tofu ennen muita raaka-aineita ja lisää ne joukkoon ruoanvalmistuksen loppuvaiheessa.
  • Wokkikastikkeen peruskaava: 2 rkl soijakastiketta tuomaan suolaisuutta ja umamia, 1 rkl riisiviinietikkaa tuomaan hapokkuutta, 2 rkl mirinkastiketta ja 1 tl siirappia tuomaan makeutta ja kaunista paistopintaa, chilikastiketta tai srirachaa lisäämään pientä potkua.
  • Täältä löydät lisää wokkireseptejä!

Näitä tarvitset

Ainekset tofuwokkiin:

200-350g

valmiita wokvihanneksia (esim. Tuorekset Aasiawok tai Perhewok)

tai

1kpl

punainen paprika

2kpl

porkkanaa

100g

vihreitä papuja tai sokeriherneitä

pieni pala kerä- tai valkokaalia

Lisäksi:

1pkt

valmiiksi maustettua Jalotofua (Jalotofu Aasia, Marinoitu tai Kylmäsavu 300g)

1pkt

riisinuudeleita (1 levy per hlö)

2kpl

valkosipulinkynttä

5-10cm

pala tuoretta inkivääriä

½

punainen chili

korianteria ja seesaminsiemeniä

öljyä paistamiseen

Tofuwokin kastike:

2rkl

soijakastiketta (vähäsuolaista)

2rkl

miriniä

1rkl

riisiviinietikkaa

1tl

juoksevaa makeuttajaa esim. vaahterasiirappia

1tl

seesamiöljyä (valinnainen)

1tl

tuoretta inkivääriä raastettuna

Tarjoiluun:

1-2rkl

seesaminsiemeniä

korianteria

Näin valmistat

  • Paloittele valmiiksi marinoitu tofu (Jalotofu Aasia, Marinoitu tai Kylmäsavu) arpakuution kokoisiksi kuutioiksi. Laita ne kahden talouspaperipalan väliin. Paina kevyesti käsillä päällimmäistä talouspaperia tofuja vasten, kunnes se on kostea. Näin tofusta lähtee suurin kosteus ja paistopinnasta tulee rapeampi.
  • Kuumenna kuiva paistinpannu ja lisää tofukuutiot siihen. Paista niitä välillä käännellen, kunnes ne alkavat saada hieman väriä. Lisää 2 rkl öljyä ja kypsennä keskilämmöllä tofuja vielä öljyssä lastalla käännellen, kunnes ne saavat kullanruskean ja rapean pinnan. Nosta tofut erilliseen kulhoon odottamaan.
  • Pilko wokvihannekset, mikäli et käytä valmista sekoitusta. Raasta valkosipuli ja inkivääri, hienonna chili.
  • Valmista wokkastike: sekoita kaikki ainekset keskenään pieneen kulhoon.
  • Valmista riisinuudelit pakkauksen ohjeen ja henkilömäärän mukaan.
  • Kuumenna paistinpannulla 2-3 rkl öljyä ja lisää wokvihannekset paistumaan. Paista 2-3 min käännellen. Tarkista kasvisten kypsyys ja vähennä lämpöä, lisää valkosipulit, inkivääri, chili ja tofut. Paista hetki ja lisää tämän jälkeen nuudelit ja kastike. Sekoita hyvin.
  • Annostele tofuwokki lautaselle, koristele seesaminsiemenillä ja korianterilla.

Arvostelut

    Arvostelu

    This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

    The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.