15 - 20 min
4 annosta
TOM KHA NUUDELI-TOFUKEITTO
Vartissa valmista!
Tom Kha on mausteinen ja ruokaisa keitto, jossa kulminoituvat thaimaalaisen keittiön ihanat maut. Keitossa maistuvat samettinen kookosmaito, soijakastikkeen suolaisuus, limemehun ja limettilehtien hapokkuus ja chilin pieni potkaisu. Otatko kokeiluun?
Restaurant Ooh Ma Mi Noods! 🥡🥢
🥢 AASIA
Näitä tarvitset
1pkt
Jalotofu Paahtopalat Aasia tai Maustettu (250g)
200g
ruskeita herkkusieniä
200g
kirsikkatomaatteja
600ml
vettä
100g
Tom Yam -tahnaa (esim. Spice Up!)
400ml
kookosmaitoa
4kpl
ryppylimetinlehteä (kuivattuja tai pakastettuja)
1rkl
rypsi- tai kookosöljyä
3rkl
soijakastiketta
1-2kpl
limettiä
135g
leveitä riisinuudeleita
Koristeeksi ituja, punaista chiliä ja korianteria tai thaibasilikaa
Näin valmistat
- Viipaloi herkkusienet. Halkaise kirsikkatomaatit. Purista noin kaksi ruokalusikallista limetin mehua.
- Kuumenna vesi kiehuvaksi kattilassa. Lisää Tom Yam -tahna, sienet sekä limetinlehdet. Jos käytät kuivattuja limetinlehtiä, murskaa ne sormissasi hienoksi, pakastetut lehdet voit viipaloida ohuiksi siivuiksi. Anna liemen poreilla viitisen minuuttia.
- Paista sillä aikaa tofu: Kuumenna öljy paistinpannulla ja lisää paahtopalat. Paista käännellen, kunnes tofut ovat saaneet rapean pinnan. Mausta halutessasi hyppysellisellä suolaa ja siirrä sivuun. Mikäli haluat, voit myös lisätä paahtopalat keittoon paistamatta.
- Lisää keittoon kookosmaito ja kirsikkatomaatit, ja anna kiehua muutama minuutti, kunnes tomaatit ovat pehmenneet. Poista liedeltä ja hämmennä joukkoon riisinuudelit. Jos jätit tofun paistamatta, lisää sekin nyt keittoon. Anna nuudeleiden kypsyä 2-3 minuuttia.
- Lisää lopuksi limemehu ja soijakastike. Maista, ja lisää halutessasi soijakastiketta tai limemehua, jos keitto vaatii mielestäsi suolaa tai happamuutta.
- Lisää paistettu tofu ja koristele haluamillasi yrteillä, iduilla ja chliviipaleilla.
Tälle reseptille ei ole vielä arvosteluja. Jaa omasi alla olevasta kentästä