25 min
4:lle
TURKKILAINEN PASTA TOFULLA
✅ RESEPTITOIVE
Raastettu Tofu
🔥 Savutofu
Ruokavinkki
Turkkilainen pasta on alkujaan australialaisen somevaikuttaja Anna Paul:in turkkilaisen äidin ohje. Me halusimme kehittää siitä tofuversion (tietenkin!) vastauksena reseptitoiveille, joissa meiltä pyydettiin vaihtoehtoa jauhelihalle tai toivojalle vatsavaivoja aiheuttavalle soijarouheelle.
Vink! Turkkilainen pasta sopii loistavasti lounasevääksi esimerkiksi töihin ja se maistuu kylmänäkin syötynä. Kokeile pastakulhona isommallekin porukalle!
Näitä tarvitset
Turkkilainen pasta:
1pkt
Jalotofu Kylmäsavu tai Marinoitu 300g
350g
pastaa (esim. Farfalle)
1kpl
sipuli
1tl
jauhelihamaustetta
2rkl
tomaattipyrettä (esim. Mutti Verdurine)
2rkl
vettä
½tl
mustapippuria myllystä
öljyä paistamiseen
Jogurttikastike:
400g
turkkilaista jogurttia (Ve)
3kpl
valkosipulinkynttä hienonnettuna
½tl
suolaa
½tl
sokeria (valinnainen)
vettä
Paprikavoisula:
3rkl
voita tai margariinia (Ve)
1tl
paprikajauhetta
1rkl
tomaattipyrettä (esim. Mutti Verdurine)
1tl
sokeria
½tl
suolaa
1rkl
vettä (valinainen)
Lisäksi:
400g
kirsikkatomaatteja lohkoina
50g
aurinkokuivattuja tomaatteja hienonnettuna
tuoretta lehtipersiljaa
Näin valmistat
- Keitä pasta suolatussa vedessä pakkauksen ohjeen ja henkilömäärän mukaan.
- Valmista tofu: Pilko sipuli pieneksi silpuksi. Raasta tofu raastimen isoimmalla terällä. Kuumenna kuiva paistinpannu ja lisää tofuraaste ja sipuli. Paista välillä käännellen noin 5-6 minuuttia, kunnes tofu saa hieman väriä pintaansa. Vähennä lämpö puoleen ja lisää 1-2 rkl öljyä. Anna murun paahtua, välillä käännellen, kunnes se on ihanan rapeaa. Lisää jauhelihamauste, mustapippuri, tomaattipyree ja vesi. Sekoita hyvin. Anna olla hetken aikaa jälkilämmöllä.
- Valmista jogurttikastike: Purista tai hienonna jogurtin joukkoon valkosipulin kynnet. Mausta suolalla ja sokerilla. Lisää tarvittaessa vähän vettä joukkoon, mikäli haluat kastikkeesta juoksevampaa.
- Valmista paprikavoisula sulattamalla kattilassa voita ja paprikajauhetta. Lisää tomaattipyre, sokeri ja suola. Sekoita hyvin. Lisää tarvittaessa vähän vettä joukkoon, mikäli haluat kastikkeesta juoksevampaa.
- Kokoa turkkilainen pasta annoksina lautaselle lisäämällä pastan päälle jogurttikastiketta, paprikavoita ja rapeaksi paistettua tofua. Viimeistele lohkotuilla kirsikkatomaateilla, aurinkokuivatulla tomaatilla ja lehtipersiljalla.