25 min
2-3 annosta
YLIHYVÄ PAISTETTU RIISI TOFULLA (UUNISSA)
Uunissa kätevästi raastetusta tofusta ja (ylijääneestä) riisistä valmistuu todella helppo paistettu riisi, jossa Aasia-tofun pakkauksen marinadi maustaa riisin sopivasti ja uuni rapeuttaa lopputuloksen. Sekaan vain kasviksia ja yrttejä ja kulhoon herkuteltavaksi!
Raastettu Tofu
🥢 AASIA
Ruokavinkki
Tämä resepti on hyväntahtoisen huijarin paistettu ”jauhelihariisi” ja siitä tulee varmasti monen kodin arkikeittiön vakkareista, lisukkeena tai kulhoruokana kasvisten kera. Paistettu tofuriisi on nopea ja helppo tehdä, sillä se valmistuu uunissa ihan itsekseen.
- Vinkki! Tallenna resepti niitä päiviä varten, kun riisiä on jäänyt yli edeltävältä aterialta.
- Huom! 300 g tofua ja 7dl kypsää riisiä riittää noin 2-3 annokseen. Suhteuta tofun ja riisin määrä henkilömäärän mukaan.
- Mikäli et halua käyttää chiliöljyä, korvaa se oliiviöljyllä.
- Kokeile annoksen päälle srirachamajoneesia.
Näitä tarvitset
1pkt
1 pkt Jalotofu Aasia tai Kylmäsavu 300 g
n. 7dl
kypsää riisiä
3tl
rapeaa chili-valkosipuliöljyä
tai
1,5 rkl
oliiviöljyä
Lisäksi:
2vartta
kevätsipulia
salaatinlehtiä (esim. sydänsalaattia)
herneitä
tuoretta korianteria
Näin valmistat
- Lämmitä uuni 225 asteeseen (kiertoilma).
- Avaa Jalotofu Aasia -paketti ja valuta talteen pakkauksen ylimääräinen marinadi. Raasta tofu raastimen isoimmalla terällä ja nosta raaste kulhoon. Levitä tofuraaste ja riisi uunipellille tasaisesti leivinpaperin päälle. Mitä ohuemmaksi kerroksesi ne levität, sitä rapeampi lopputulos. Mausta riisi chili-valkosipuliöljyllä tai muulla haluamallasi öljyllä. Nosta pelti uunin keskitasolle tai toiseksi ylimmälle tasolle.
- Paista 20 minuuttia ja kääntele tofuraastetta ja riisiä paistamisen puolessa välissä. Sekoita myös puolessa välissä joukkoon pakkauksen extramarinadi.
- Sulata herneet, hienonna kevätsipuli ja korianteri.
- Ota rapeaksi paistunut tofu-riisipelti uunista ja kokoa kulhoannos lisäten sekaan herneitä, kevätsipulia ja korianteria. Voit myös laittaa tofuriisiä salaattitacojen täytteeksi.