15 - 20 min
2-3:lle
Värikäs salaatti luonnon monimuotoisuuden puolesta
Tämä värikäs satokauden salaatti juhlistaa yhteistyötämme WWF:n kanssa (bongaa panda Jalotofu maustamaton -pakkauksissa!). Luonnon monimuotoisuus ja sen säilyttäminen on meillä tekemisen ytimessä ja siksi syntyi tämä kaunis, vegaaninen salaatti. Suolaista ja makeaa, olkaa hyvät!
(veri)appelsiini 🍊
Näitä tarvitset
1pkt
Jalotofu Maustamaton (luomu, 270g)
1pkt
lehtikaalia tai salaattisekoitusta
1kpl
punakaali (pieni/puolikas)
1kpl
raitajuuri
1kpl
kypsä mango
1dl
granaattiomenan siemeniä
2kpl
(veri)appelsiini
n. 2-3rkl
hoisin-kastiketta
2-4rkl
öljyä paistamiseen
2rkl
seesaminsiemeniä
Näin valmistat
- Ota tofu paketista, halkaise ja painele se kuivaksi talouspaperin avulla. Kuutioi tofu.
- Pese lehtikaali ja revi se kulhoon. Pilko punakaali, raitajuuri, mango ja 1,5 appelsiinia lehtikaalin joukkoon. Purista puolikkaan appelsiinin mehu ainesten päälle ja sekoita hyvin.
- Paista tofukuutioita öljyssä noin 5-10 min, kunnes niihin tulee rapea pinta. Ota levy pois päältä ja lisää Hoisin-kastike tofujen joukkoon ja sekoita hyvin. Paista vielä hetki.
- Rakenna salaattiannos ja koristele granaattiomenan ja seesaminsiemenillä.