15 - 20 min
4:lle
Vegaaninen Tofu ”Kana” Kastike
Maailman paras vegaaninen kanakastike syntyy paahdetusta marinoidusta tofusta ja sipulin makuisesta kaurakermasta. Kauniin keltainen ja maukas tofukastike on todellinen arjen pikaruoka. Kokeile tätä riisin tai perunamuussin kera!
Näitä tarvitset
Kermainen tofukastike
1pkt
Jalotofu Marinoitu
1prk
maustettua kaurakermaa 2,5dl ((esim. sipuli))
1pkt
herkkusieniä
1kpl
paprika
1kpl
sipulia
Lisäksi
riisiä
suolaa ja pippuria myllystä
ruohosipulia silputtuna
Näin valmistat
- Keitä riisi suolalla maustetussa vedessä, pakkauksen ohjeen mukaan.
- Ota marinoitu tofu pois paketista ja kuivaa tofun pinta talouspaperilla. Kuutioi tai revi tofu noin sormenpään kokoisiksi paloiksi. Paahda tofua kuumalla kuivalla pannulla, niin että pinta saa väriä ja loput nesteet höyrystyvät pois. Vähennä hieman lämpöä, lisää öljy ja paista noin 5-10 min, kunnes tofussa on kauniin kullanruskea ja rapea pinta. Lisää pilkotut sienet, paprika ja sipuli, kuullota pari minuuttia.
- Kaada kaurakerma, kiehauta n. 3 minuuttia. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa ja pippuria.Viimeistele annos ruohosipulilla.