30 min
4annosta
MAUKAS APPELSIINI-TOFUKASTIKE
tofukastike
kiinalainen
🥢 AASIA
Ruokavinkki
Jalotofu ❤️ WWF. Tämä maukas tofukastike-resepti juhlistaa yhteistyötämme WWF:n kanssa (bongaa panda Jalotofu maustamaton -pakkauksissa!). Luonnon monimuotoisuus ja sen säilyttäminen on meillä tekemisen ytimessä ja siksi syntyi tämä herkkulisen näköinen, kiinalaistyylinen tofukastike. Suolaista ja makeaa, olkaa hyvät!
Näitä tarvitset
1pkt
Jalotofu Maustamaton (270g Luomu)
1-2rkl
maissitärkkelystä (leivittämiseen)
3rkl
rypsiöljyä paistamiseen
200-300g
parsakaalia (pieni parsakaali)
5-6kpl
siitake- tai herkkusieniä
Appelsiinikastike:
1,5dl
appelsiinimehua (tai sesongin veriappelsiini puristettuna)
5-6rkl
vähäsuolaista soijakastiketta (n. ½ dl riippuen kastikkeen suolaisuudesta, 13g/100g suolaa)
3rkl
riisiviinietikkaa
1rkl
vaahterasiirappia tai valinnaista makeuttajaa
1dl
kasvislientä
1rkl
raastettua inkivääriä
2-3kpl
valkosipulinkynsi silputtuna
1kpl
tuoretta chiliä
1rkl
maissitärkkelystä
Lisäksi:
1rkl
seesaminsiemeniä koristeluun
riisiä
Näin valmistat
- Valmista appelsiinikastike: sekoita appelsiinimehu, kasvisliemi, soijakastike, etikka, siirappi ja maissitärkkelys keskenään. Raasta inkivääri, silppua valkosipuli ja chili. Lisää kastikkeen joukkoon, sekoita ja nosta sivuun odottamaan.
- Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan.
- Leikkaa tofu pituussuunnassa puoliksi ja painele talouspyyhkeen välissä suurin kosteus pois. Kuutio tofu ja pyörittele palat maissitärkkelyksessä. Paista tofupalat öljyssä rapeiksi ja nosta sivuun erilliseen kulhoon. Kaada 3 rkl appelsiinikastiketta tofukuutioiden joukkoon ja sekoita hyvin. Nosta sivuun odottamaan.
- Pilko sienet ja parsakaali sopiviksi paloiksi. Paahda kuumalla pannulla öljyssä noin 5 min. Kaada loput kastikkeesta paahtuneiden kasvisten päälle ja anna kiehahtaa miedolla lämmöllä, niin että kastike suurustuu ja kasvikset kypsyvät. Lisää tofut kastikkeeseen ja sekoita hyvin. Tarkista maku ja lisää mausteita tarvittaessa.
- Koristele appelsiinitofu-kastike seesaminsiemenillä ja tarjoile riisin kera.
- Vinkki: voit myös käyttää reseptiin tuorepuristettua appelsiinimehua ja raastaa puolikkaan luomuappelsiinin kuoren kastikkeen joukkoon!