1 h 15 min
4:lle
UUNIPERUNAT: SAVUTOFUTAHNA TAI TOFUSKAGENRÖRA
kala
Tofuskagen
Tofuröra
MerellinenResepti
Kalaton resepti
Ruokavinkki
- Voit valmistaa skagenin joko maustamattomalla tai kylmäsavustetulla tofulla. Uusimmassa versiossa tofuskagen vol 2 valmistetaan Jalotofu Aasialla, joka valmiiksi pursuaa merellisiä ja umamisia makuja
- Tämä resepti sopii erinomaisesti kalattomaan ruokavalioon! Täältä löydät lisää merellisiä tofureseptejä.
- Kokeile vegeskagenia molemmilla resepteillä perinteisesti leivällä, uuniperunoissa, perunasalaatissa, vohveleiden täytteenä tai jopa suolaisissa joulutortuissa.
Näitä tarvitset
Uuniperuna
2kpl
perunaa per syöjä (jauhoinen lajike esim. Rosamunda)
suolaa
öljyä
Kermainen savutofutäyte
1pkt
Jalotofu Kylmäsavu (300g)
2dl
kaurafraichea (esim Oatly)
1/2
punasipuli
1dl
yrttejä hienonnettuna (tilli ja ruohosipuli)
½
luomusitruunan kuori ja mehu
suolaa ja pippuria myllystä oman maun mukaan
Sitruunainen tofuskagenröra
1pkt
Jalotofu Maustamaton (270g)
1
punasipuli
1 ½dl
vegaanista majoneesia (Hellman's)
3rkl
vegaanista ranskankermaa (Oatly Creme Fraiche)
3rkl
vegaanista mätiä (Cavi-Art)
½
luomu sitruunankuori
2rkl
sitruunanmehua
3rkl
tilliä silputtuna
½tl
mustapippuria myllystä
½tl
sormisuolaa
Näin valmistat
- Lämmitä uuni 200 asteiseksi. Pese perunat huolellisesti ja keihästä niihin haarukalla muutama reikä. Hiero pintaan kevyesti oliiviöljyä ja suolaa. Paista uunissa noin 50-60 minuuttia 200 asteessa ja kokeile kypsyyttä esim tikulla. Kun perunat ovat kypsiä, tee niihin viillot ja lusikoi valmistamasi täyte perunan sisään.
Valmista täyte:
- Savutofutahna
- Murenna savutofu kulhoon sopivan kokoisiksi muruiksi. Raasta päälle puolikkaan luomusitruuna kuori ja purista 3-4 rkl sitruunanmehua. Silppua punasipuli ja yrtit. Lisää kulhoon sipuli ja yrtit, kaurafraice, suola ja pippuri. Sekoita tasaiseksi ja nosta sivuun odottamaan.
tai
- Tofuskagenröra
- Avaa maustamaton tofupaketti ja kuivaa tofun pinta talouspaperilla kevyesti painellen. Voit myös leikata tofun pituussuunnassa puoliksi ja kääriä tofupalat keittiöpyyhkeeseen tai talouspaperiin ja antaa kuivua* painon alla hetken.
*kuivaamalla tofu ottaa paremmin makuja vastaan.
- Murenna kuivattu tofu kulhoon sopivan kokoisiksi muruiksi. Raasta puolikkaan luomusitruuna kuori ja purista 2-3 rkl sitruunanmehua. Lisää tofujen joukkoon sitruunankuori ja mehu, suola ja pippuri. Sekoita hyvin.
- Hienonna tilli ja sipuli varsineen. Sekoita tilli, sipuli, majoneesi ja vegaaninen mäti tofuseokseen. Lusikoi ranskankerma joukkoon pienissä erissä sen verran, että seos on tarpeeksi jämäkkää ja lusikoitavissa. Nosta jääkaappiin maustumaan noin puoleksi tunniksi. Tarkista maku ja tarvittaessa lisää makusi mukaan suolaa ja pippuria.