15 - 20 min
4:lle
Korealainen tofuwokki Japchae-nuudeleilla
Valmiiksi revitystä ja maustetusta tofusta saat nopeasti maistuvan arkiruoan! Korealaiset bataattinuudelit ovat koostumukseltaan aivan omaa luokkaansa ja löydät ne aasialaisista ruokakaupoista. Tarvittaessa voit kuitenkin korvata nuudelit muilla lasinuudeleilla.
🥢 AASIA
Ruokavinkki
Reseptin teille kehitti Emmiina Lehtonen, vuoden 2018 Suomen Nuori Kokki ja MM-pronssimitalisti
Näitä tarvitset
Japchae-nuudelit:
1pkt
Jalotofu Paahtopala Maustettu 250g
200g
korealaisia bataattinuudeleita (dangmyeon), tai muita lasinuudeleita
1
porkkana
100g
babypinaattia
1
punainen paprika
½
purjo
150g
siitakesieniä
4rkl
rypsiöljyä
1tl
suolaa
1tl
mustapippuria
Kastike:
4rkl
soijakastiketta
2 ½rkl
sokeria
3rkl
seesamiöljyä
2
valkosipulin kynttä hienonnettuna
2rkl
paahdettuja seesaminsiemeniä
Näin valmistat
- Sekoita kaikki kastikkeen ainekset keskenään.
- Kuori ja leikkaa porkkanat ohuiksi tikuiksi. Pese purjo halkaistuna huolellisesti ja leikkaa se myös tasamittaisiksi tikuiksi. Viipaloi paprika ja paloittele sienet.
- Laita vesi kiehumaan nuudeleita varten ja kypsennä pakkauksen ohjeen mukaan. Huuhtele kylmällä vedellä ja valuta ylimääräinen vesi pois. Pätki nuudeleita hieman pienemmiksi paloiksi.
- Paista Jalotofu Paahtopalat rypsiöljyssä pannulla kauniin väriseksi ja siirrä sivuun. Paista tämän jälkeen pannulla öljyssä sienet, porkkana, paprika ja purjo. Mausta suolalla ja pippurilla.
- Kun kasvikset ovat kypsyneet hieman, sekoita joukkoon babypinaatti. Sen jälkeen lisää lasinuudelit, paahdettu tofu ja kastike.
- Lopuksi ripottele pinnalle seesaminsiemeniä ja tarjoile!