15 - 20 min
2annosta
SWEET & STICKY TOFU -KASTIKE
Maukas tofukastike syntyy valmiiksi paahdetusta tofusta ja kiinalaistyylisestä kastikkeesta. Kauniin yksinkertainen ja herkullinen tofukastike on todellinen arjen pikaruoka. Kokeile tätä riisin kanssa!
Näitä tarvitset
1pkt
Jalotofu Paahtopala Maustamaton 250g
1-2rkl
maissitärkkelystä (leivittämiseen)
2rkl
öljyä paistamiseen
1/4tl
togarashia tai chilijauhetta
Appelsiinikastike:
1,5dl
appelsiinimehua
2
valkosipulinkynttä silputtuna
1,5tl
raastettua inkivääriä
4-5rkl
soijakastiketta ((riippuen kastikkeen suolaisuudesta))
3rkl
riisiviinietikkaa
1rkl
vaahterasiirappia tai valinnaista makeuttajaa
1dl
kasvislientä
1rkl
maissitärkkelystä
1
appelsiininkuori raastettuna (luomu)
suolaa
Lisäksi:
1rkl
seesaminsiemeniä koristeluun
1rkl
ruohosipulia
riisiä
Näin valmistat
- Valmista kastike: sekoita appelsiinimehu, kasvisliemi, soijakastike, etikka, siirappi ja maissitärkkelys keskenään. Raasta inkivääri ja appelsiini, silppua valkosipuli. Lisää kastikkeen joukkoon (appelsiininkuoresta vain puolet), sekoita ja nosta sivuun odottamaan.
- Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan. Silppua ruohosipuli ja raasta appelsiinin kuori.
- Avaa tofupaketti ja pyörittele palat maissitärkkelyksessä. Kuumenna öljy paistinpannulla ja paista tofuja kunnes ovat tarpeeksi rapeita. Mausta togarashilla tai chilijauheella. Vähennä lämpö puoleen ja lisää valmis appelsiinikastike. Anna hetki hautua ja kastikkeen saostua, välillä sekoittaen. Tarkista maku ja mausta tarvittaessa suolalla.
- Koristele tofukastike seesaminsiemenillä, ruohosipulilla, lopuilla appelsiininkuorella ja tarjoile riisin kera.