15 - 20 min
4-5 leipää
KOLMIOLEIVÄT ”MUNASALAATILLA” (V)
Englantilaiset kolmioleivät (egg & cress sandwich, anyone?) kokevat upgreidauksen tässä reseptissä. Täytteenä toimivasta munasalaatista tulee vegaaninen, mutta vähintäänkin yhtä maukas majoneesipohjineen. Säväytä näillä leivillä brunssilla, tai miksei vaikka kello viiden teen merkeissä. Koska arjen juhlahetkiä ei voi olla liikaa.
Näitä tarvitset
"Munasalaatti"
1pkt
Jalotofu Maustamaton (270g) luomu
pieni lehtisellerinvarsi
1,5dl
vegaanista majoneesia
½tl
mustaa suolaa
½tl
sipulijauhetta
½tl
chili ja valkosipulijauhetta
1tl
soijakastiketta (tamari)
1,5tl
Dijon-sinappia
2rkl
sitruunamehua
1rkl
oluthiivahiutaleita (valinnainen)
Lisäksi
8-10
siivua paahtoleipää
½dl
tuoretta tilliä tai ruohosipulia silputtuna
suolaa ja pippuria myllystä
1rs
rucolaa tai salaatinlehtiä
Näin valmistat
- Avaa tofupaketti ja leikkaa tofu puoliksi. Laita siivut talouspyyhkeen väliin ja painele tofu kuivaksi. Mittaa kaikki loput ”munasalaatin” ainekset kulhoon ja vatkaa tasaiseksi. Silppua sellerin varsi (valinnainen).
- Revi käsin tai haarukalla tofu pieneksi muruksi kulhoon. Lisää maustekastike ja sekoita hyvin. Tarkista maku ja mausta suolalla ja pippurilla. Laita jääkaappiin noin 20-30 min maustumaan.
- Paahda leivät. Lisää leivän päälle rucolaa tai salaatinlehtiä ja lusikoi munasalaatti päälle. Koristele silputulla tillillä tai ruohosipulilla. Reseptin munasalaatista tulee noin 4-5 tuplaleipää. Munasalaatti säilyy jääkaapissa ilmatiiviissä astiassa noin 3-4 päivää.