30 min
2-3:lle
3 X RUOKAISAT TÄYTETYT LEIVÄT
Ruokavinkki
Nappaa suosikkisi, tai tee kaikki kolme näyttävää täytettyä leipää viikonlopun aamiaiselle, brunssille, arkilounaalle tai iltapalaksi. Proteiinipitoiset, trendikkäät, rapealla tofulla aateloidut leivät näyttävät kauniilta ja maistuvat täyteläisiltä.
Vinkki: voit myös oikaista ja nopeuttaa kokkausta, käyttämällä uusia valmiiksi revittyjä, paahdettuja ja maustettuja Paahtopaloja tässä reseptissä!
Näitä tarvitset
Pannumarinoitu tofutäyte
1pkt
Jalotofu Maustamaton Luomu (270g)
1tl
curryjauhe
½tl
savupaprikajauhe
1tl
valkosipulijauhe
2-3rkl
soijakastiketta
3-4rkl
öljyä paistamiseen
Pannumarinoitu Teriyakitofu
1pkt
Jalotofu Maustamaton Luomu (270g)
1dl
valmista teriyakikastiketta
1rkl
soijakastiketta
mustapippuria myllystä
tai itsetehty Teriyakikastike*
1dl
soijakastiketta
2tl
seesamiöljyä
1dl
miriniä eli makeaa riisiviiniä
2kpl
valkosipulin kynttä, puristettuna
2cm
pala inkivääriä raastettuna
Paistetut tofukolmiopihvit:
1pkt
Jalotofu Marinoitu tai Kylmäsavu
3-4rkl
valmista teriyakikastiketta
öljyä paistamiseen
Lisäksi:
1
maalaisleipä, viipaloituna
1prk
hummusta (BABA) esim. maustamaton, chili tai punajuuri (225 g)
1pkt
Silmusalaattia tai Mimis salaattiseosta (70-110g)
1
avokado
1tl
(luomu) sitruunan mehua
mustapippuria ja suolaa myllystä
koristeeksi paahdettuja seesaminsiemeniä
Näin valmistat
- Valmista pannumarinoitu täyte: Ota tofu pois pakkauksesta ja leikkaa se pituussuunnassa puoliksi. Painele tofun pinta kuivaksi talouspaperilla tai keittiöpyyhkeellä. Poistamalla näin tofusta ylimääräistä nestettä saat paahdettua tofun rapeaksi.
- Kuumenna kuiva paistinpannu ja murustele käsin tofu pannulle sopivan kokoiseksi muruksi. Paahda nopeasti muutama minuutti välillä sekoittaen, kunnes tofu saa hieman ruskeansävyistä pintaa ja viimeinen kosteus katoaa. Vähennä lämpöä, lisää öljy ja jatka hetken paistamista. Ripottele tasaisesti savupaprika- ja curryjauhe sekä hienonnettu valkosipuli tofujen päälle. Sekoita hyvin.
- Laske vielä pannun lämpötilaa ja kaada soijakastike tofujen päälle. Sekoita tasaisesti vajaan minuutin ajan, kunnes soijakastike on imeytynyt tofupaloihin. Nosta pannu pois kuumalta levyltä ja anna soijakastikkeen imeytyä tofuun hetken.
- Valmista Teriyaki-täyte: paahda tofu yllä olevin ohjein ilman mausteita. Lopussa tehtävän lämpötilan laskun jälkeen lisää teriyakikastike tofujen joukkoon. Sekoita hyvin ja anna kastikkeen imeytyä tofuun hetken ennen käyttöä. Mausta mustapippurilla maun mukaan.
- JOS et käytä valmiskastiketta, valmista teriyakikastike:
- Annostele kaikki raaka-aineet pieneen kattilaan ja kiehauta kasaan koko ajan sekoittaen (n. 10min). Siivilöi valmis kastike, kun sitä on jäljellä noin 1,5 dl ja se on sopivan paksua. Teriyakikastike säilyy jääkaapissa ilmatiiviisti pakattuna ainakin viikon
- Valmista tofukolmiopihvit:
- Ota valmiiksi marinoitu tofu pois pakkauksesta ja leikkaa se pituussuunnassa puoliksi ja aseta palat leikkuulaudalle. Painele tofujen pinta talouspaperilla kevyesti kuivaksi. Leikkaa tämän jälkeen tofut kolmion muotoisiksi pihveiksi.
- Paista tofupihvit öljyssä kuumalla pannulla rapeiksi. Ota lämpö pois ja voitele tofupihvit teriyakikastikkeella molemmin puolin. Paista vielä hetki levyn jälkilämmöllä käännellen.
- Tee avokadotäyte (guacamole) muussaamalla kypsä avokado haarukalla ja mausta sitruunan mehulla, suolalla ja mustapippurilla. Sekoita hyvin.
- Valmista leivät: Paahda leipäsiivut rapeiksi leivänpaahtimessa tai uunissa. Aloita siivujen täyttäminen hummuksella, salaattiseoksella ja/tai muussatulla avokadolla ja lisää tofutäyte viimeisenä. Koristele seesaminsiemenillä ja tarjoile.