30-60 min
4 annosta
AASIALAISET NYHTÖTOFUTACOT
AasiaTacot
Nyhtötofu
Ruokavinkki
- Jos käytät reseptissä uutta Jalotofu Paahtopalat AASIA -tuotetta, resepti valmistuu noin puolessa tunnissa, mikäli pikkelöity punakaali on myös valmistettu edellisenä päivänä. Aasia-makuja pursuilevat uutuustuote tarvitsee vain lämmittää pannulla ja lisätä tacojen täytteeksi.
- (Pika)pikkelöi punakaali ja laita ainakin tunniksi jääkaappiin tekeytymään. Suosittelemme, että pikkelöidyn punakaalin valmistaa jo edellisenä päivänä, niin se ehtii marinoitumaan rauhassa, seuraavan päivän käyttöä varten!
Näitä tarvitset
Nyhtötofu
1pkt
valmiiksi marinoitua Jalotofua 300g (Aasia, Kylmäsavu tai Marinoitu)
tai
1pkt
Jalotofu Paahtopalat Aasia 250g (tai Maustettu)
Pikkelöity kaali:
½
pieni punakaali n. 450-500 g
2,5 rkl
riisiviinietikkaa
2,5 rkl
miriniä
0,5dl
vettä
3rkl
sokeria
0,5tl
suolaa
Maustekastike raastetulle tofulla:
2
valkosipulinkynttä silputtuna
1rkl
raastettua inkivääriä
½rkl
tummaa sokeria
1tl
srirachaa
1tl
miriniä
1rkl
soijakastiketta
2rkl
paahdettua seesamiöljyä
Srirachamajoneesi:
1dl
majoneesia
1rkl
srirachaa
LIsäksi:
8 kpl
(mini)tortillalättyä
2kpl
kevätsipulin vartta silputtuna
1
punainen chili ilman siemeniä (valinnainen)
1-2rkl
seesaminsiemeniä
1kpl
lime siivuina
1pkt
salaattia esim. versoja ja/tai silmusalaattia
1nippu
tuoretta korianteria
lime- tai aiolimajoneesia (valmista)
suolaa ja mustapippuria
Näin valmistat
- Pikkelöity kaali: Leikkaa kaalista mahdollisimman ohuita suikaleita kannelliseen lasipurkkiin. Kuumenna vesi, riisiviinietikka, mirin ja sokeri niin, että sokeri liukenee. Sekoita liemi kaalisuikaleiden joukkoon purkkiin marinoitumaan ainakin puoleksi tunniksi (mieluiten yön yli) jääkaappiin.
- Sriracha-majoneesi: Sekoita majoneesi ja Sriracha keskenään. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Nosta kylmään maustumaan.
- Nyhtötofu: Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen. Avaa tofupaketti ja painele pinta kuivaksi talouspaperilla.
- Raasta tofu raastimen isoimmalla terällä. Kuori ja raasta inkivääri, hienonna valkosipulit. Sekoita maustekastikkeen ainekset keskenään. Silppua kevätsipuli ja chili.
- Laita raastettu tofu uunipellille leivinpaperin päälle. Sekoita maustekastike tofun sekaan. Paista uunissa 20-25 minuuttia, kunnes sopivan rapeaa. Sekoita paiston puolessa välissä.
Mikäli käytät reseptissä nopeampia valmiiksi revittyjä, maustettuja ja paahdettuja Paahtopaloja, valmista ne alla olevan ohjeen mukaan.
- Jalotofu Paahtopalat Aasia:
- Kuumenna pieni määrä öljyä pannulla ja paista valmiiksi revityt ja maustetut tofupalat rapeiksi.
- Lämmitä tortillalätyt pannulla tai uunissa. Aloita tortillan täyttäminen molemmilla majoneeseilla, paistetulla tofulla, pikkelöidyllä punakaalilla ja iduilla/versoilla. Koristele seesaminsiemenillä, tuoreella korianterilla, silputulla kevätsipulilla ja chilillä. Purista päälle limen mehua.