10 min
2-3:lle
ARJEN PARAS TOFUSALAATTI
Nyt on nopea ja hyvä ruoka arkeen: Valmistuu vartissa ja tofun pilkkomista, kuivaamista ja suurempaa maustamista ei tarvita. Tämä proteiinipitoinen tofu-paahtopalasalaatti saa makua myös marinoidusta punasipulista, kypsästä mangosta ja korianterista.
Max10min
Ruokavinkki
Lisää tofusalaatteja löydät täältä!
Näitä tarvitset
Paahdettuja marinoitu tofu:
1pkt
Jalotofu Paahtopala Maustettu 250g
1-2rkl
öljyä paistamiseen
Marinoitu punasipuli:
3
keskikokoista punasipulia
1dl
riisiviinietikkaa (tai valkoviinietikkaa)
1
limen mehu
1dl
sokeria
1tl
suolaa
1rkl
rypsiöljyä
Salaattiainekset:
1pkt
retiisinversoja (Pinoa 90g) tai pussi salaattisekoitusta
1
kypsä mango
Lisäksi:
salaatinkastiketta
korianteria
suolaa ja pippuria
Näin valmistat
- Marinoitu punasipuli -täyte: Punasipulit kannattaa marinoida jo vaikka edellisenä päivänä, mutta myös 1-2 tunnin aika marinadissa riittää.
- Kuori ja viipaloi sipulit ohuiksi renkaiksi. Kuumenna nopeasti kattilassa valkoviinietikkaa, sokeri ja suola, kunnes sokeri ja suola ovat sulaneet. Laita punasipulit lasipurkkiin ja lisää seos niiden päälle. Lisää purkkiin öljy ja limen mehu, sekoita hyvin. Anna punasipulien marinoitua jääkappissa vähintään tunti.
- Valmista tofu: Kuumenna öljy paistinpannulla ja laita valmiiksi maustetut Paahtopalat paistumaan 3-4 minuutiksi. Kääntele tofuja. Vähennä lämpöä ja paista tofuja niin kauan, kunnes niissä on sopivan rapea pinta. Mausta tarvittaessa suolalla ja pippurilla.
- Pilko mango sopivan kokoisiksi paloiksi. Kokoa salaatti kaikista ainesosista, pirskota päällä hieman salaatinkastiketta ja koristele korianterilla.