30 min
3-4 annosta
GREEN GODDESS SALAATTI (upgraded)
Teimme (taas) oman versiomme somehitistä! 🤩 Tämä Green goddess -salaatti tofulla on alkuperäistäkin ruokaisampi ja vähintään yhtä herkullinen muunnos uskomattoman paljon vihreää sisältävästä terveyspommista. Ihana cashewpesto vetää kaiken yhteen.
Raastettu Tofu
Green Goddess -salaatti 🥗
Ruokavinkki
- 🎬 Reseptivideon löydät sivun alaosasta! 👇
- Tofulla upgreidaamisen myötä suosittelemme laajentamaan tämän somehitin, Green goddess -salaatin, käyttötapoja. Kun salaattiin lisätään vihreiden kasvisten ja täyteläisen cashewpeston ”kruunuksi” rapeaa tofua, se toimii sellaisenaan terveellisenä lounaana tai vaikka grillikasvisten lisukkeena, bao bunien tai tortillojen täytteenä.
- Tofun voit myös halutessasi kuutioida ja paistaa rapeaksi raastamisen sijaan.
- Alkuperäisen Green goddess -salaatin resepti on Baked by Melissa -käsialaa.
- Varioi näin: tämä resepti on tehty Aasia-tofulla. Kylmäsavu- tai yrttinen Marinoitu tofu tuovat yhtä toimivaa vaihtelua koukuttavaan reseptiin.
Näitä tarvitset
Tofu:
1pkt
Jalotofu Aasia tai Kylmäsavu 300g
1rkl
öljyä paistamiseen
2rkl
sweet&sour- tai teriyakikastiketta (esim. SpiceUp)
Kastike:
1kpl
ruukku basilikaa
1kpl
nippu ruohosipulia
1kpl
sitruunan (luomu) kuori
3-4rkl
sitruunan mehua
1kpl
salottisipuli
1kpl
valkosipulinkynsi
1dl
liotettuja cashewpähkinöitä
2rkl
ravintohiivahiutaleita (valinnainen)
½ dl
oliiviöljyä
1,5tl
sokeria tai vaahterasiirappia
½ tl
suolaa
Salaatti:
300g
(varhais)kaalia
1kpl
nippu parsaa tai broccoliineja
1kpl
kurkku
Lisäksi:
180g
paahdettuja pinjansiemeniä
2kpl
avokadoa pikottuna
versosalaattia
200g
fetaa esim. Mö, Ve
3-4kpl
kevätsipulin vartta silputtuna (valinnainen)
bao buneja tai tortilloja (valinnainen)
Näin valmistat
- Kiehauta nopeasti parsakaali ja jäähdytä kylmän veden alla. Hienonna parsat, (varhais)kaali ja kurkku mahdollisimman pieniksi. Laita kasvikset isoon tarjoilukulhoon.
- Laita hetkeksi cahewpähkinät veteen likoamaan. Soseuta kaikki kastikkeen ainekset sauvasekoittimella tai blenderissä. Sekoita keskenään kasvikset ja kastike.
- Raasta tofu raastimen isoimmalla terällä. Kuumenna kuiva paistinpannu ja lisää tofuraaste. Paista välillä käännellen noin 5-6 minuuttia, kunnes tofu alkaa saamaan väriä. Vähennä lämpö puoleen ja lisää 1 rkl öljyä. Anna murun paahtua, välillä käännellen, kunnes se on tarpeeksi rapeaa. Lisää lopuksi sweet&sour-kastike ja sekoita. Anna hetki olla jälkilämmöllä.
- Kokoa kulhoon salaatti pohjalle ja lisää päälle versoja, tofua, pilkottua avokadoa, murustettua fetaa, silputtua kevätsipulia ja pinjansimeniä. Suosittelemme myös kokeilemaan salaattia bao bunien välissä. Tee bao buneihin lisäksi tällä reseptillä majoneesipohjainen Bang bang -kastike.
Tälle reseptille ei ole vielä arvosteluja. Jaa omasi alla olevasta kentästä