15 - 20 min
3-4:lle
HELPOIN TOFU LIMONELLO (SITRUUNAPASTA) IKINÄ
Suosituin kasvisreseptimme, kasvisversio klassikkopasta Pollo Limonellosta, on tämän jälkeen vieläkin suositumpi. Uutuus Jalotofu Paahtopala teki siitä niin helpon, että veistä ja leikkuulautaa tarvitaan vain ihan vähän ja tofun kuivaamisen ja paahtamisen voi suoraan skipata. Hurmaava kasvispasta!
Näitä tarvitset
1pkt
Jalotofu Paahtopala Maustettu 250g
2 ½dl
kaura- tai soijakermaa
1,5 + 1,5rkl
vegaanista margariinia tai öljyä
2rkl
nestemäistä makeuttajaa (esim. vaahterasiirappi tai agave)
½
kasvisliemikuutio murustettuna
½rkl
kurkumaa
½
sitruunan kuori ja mehu (luomu)
2kpl
salottisipulia
2kpl
valkosipulin kynttä
1rkl
tuoretta inkivääriä
200-400g
spagettia
suolaa ja pippuria
tuoretta korianteria
Näin valmistat
- Laita pasta kiehumaan. HUOM! Varaa noin 75-100g spagettia per ruokailija.
- Avaa valmiiksi maustettu Paahtopala-paketti ja paista tofuja pannulla pienessä määrässä margariinia tai öljyä, kunnes niissä on sopivan rapea pinta. Siirrä tofut erilliseen kulhoon.
- Kuumenna pannulla margariinissa tai öljyssä pilkotut salottisipulit, raastettu valkosipuli ja inkivääri, vaahterasiirappi ja kasvisliemikuutio. Lisää kerma, kurkuma ja anna kiehua pari minuuttia. Lisää sitruunan kuori ja mehu. Lisää Paahtopalat kastikkeeseen ja anna hautua miedolla lämmöllä.
- Pyöräytä valutettu pasta kastikkeen joukkoon. Mausta suolalla ja pippurilla. Tarjoile korianterin ja kasvipohjaisen juustoraasteen kera.