TEMPEOHJE: IHANASTI TULINEN KASVISPATA

(1)
2-4 annosta
Katso video

Tempe on indonesiassa yleisesti käytettävä kasviproteiini, joka valmistetaan joko soijapavuista, kotimaisista luomuhärkäpavuista tai -herneestä. Tämä kiinteä pala voidaan leikata eri muotoon ja käyttää missä tahansa ruoanlaitossa, jossa normaalisti käyttäisit lihaa, kalaa tai kanaa.

Tempen rakenne on miellyttävä, ja maku hieman pähkinäinen. Fermentointi tekee tempestä myös helpommin sulavaa. Tempe on sellaisenaan käyttövalmista, mutta vaatii pikapaistamisen kuumalla pannulla öljyssä ja maustamisen. Tempe maustetaan aina loppuvaiheessa. Käytä salaatteihin, paistoksiin, pataruokiin, uuniruokiin tai vaikka sellaisenaan. Kokeile myös erilaisia muotoja. Hienonna pieneksi muruksi, leikkaa kuutioita, viipaleita tai suikaleita. Käyttökohteet ovat loputtomia, mutta yksi on varmaa, tempe on erinomainen kasviproteiini ja sitä kannattaa ehdottomasti kokeilla!

Tämän reseptin kokkasi teille Hellapoliisi!

Ainesosat

Kasvispata tempellä
250 g Kotimainen Jalotempe Original Soijapaputempe, Jalotempe Härkäpapu TAI Jalotempe Herne
6 keskikokoista kiinteämaltoista perunaa
2 porkkanaa
1 iso sipuli
3 valkosipulinkynttä
1 mieto punainen chili
2 rkl rypsi- tai avokadoöljyä
500 g tomaattimurskaa
300 g vahvaa salsakastiketta
2 dl vettä
2 rkl rypsi- tai avokadoöljyä
mustapippuria myllystä
1 tl paprikajauhetta
ripaus chilijauhetta
suolaa maun mukaan
Pinnalle:
tuoretta korianteria maun mukaan

Näin valmistat

Kuori perunat ja leikkaa reiluiksi suupaloiksi. Kuori ja paloittele porkkanat reiluiksi paloiksi. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Hienonna chili.

Kuumenna rypsiöljy padassa tai kattilassa ja laita joukkoon perunat, porkkanat, sipuli, valkosipuli ja chili. Kääntele muutama minuutti kovalla lämmöllä koko ajan sekoittaen. Lisää tomaattimurska, vahva salsakastike ja vesi. Anna kiehua miedolla lämmöllä, kunnes perunat alkavat olla kypsiä. Lisää tarvittaessa hieman vettä.

Leikkaa valitsemasi tempe pieniksi kuutioiksi. Kuumenna öljy pannussa ja lisää tempekuutiot. Kääntele, kunnes pinta saa kauniin värin. Mausta mustapippurilla, paprika- ja chilijauheella. Lisää ainekset pataan kypsennyksen loppuvaiheessa ja anna kiehua hiljalleen noin 5 minuuttia.

Tarkista maku. Lisää joukkoon tarvittaessa suolaa, mustapippuria ja/tai chilijauhetta. Viimeistele ruoka tuoreella korianterilla.

Tarjoa sellaisenaan tai tuoreen leivän kanssa.

Videoreseptejä tempen valmistamiseen!

Lisää videoita YouTube-kanavallamme!

Mitä muut sanovat

Arvostelut


Mitä pidit?

Arvostele resepti


Haluatko tietää tarkemmin, miten käsittelemme henkilötietoja? Tutustu tietosuojaperiaatteisiimme. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty*.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ota tofu haltuun

JALOTOFU RESEPTIKIRJAT

Lataa reseptikirjamme, jotka sisältävät helpot ja oivaltavat kasvisruokareseptit arjen vakkareiksi. Jotain jokaiselle proteiinirikkaasta aamiaisesta sudennälkäisen koululaisen välipalaan, treenin jälkeiseen proteiiniateriaan, perusjutut aloittelevalle vegelle tai kynttiläillalliseen yhdelle tai kahdelle.

Lataa reseptikirjamme