60 min
4-5 :lle
”BUTTER” TOFU – SUPERHERKKU INTIALAINEN KLASSIKKO
Perheresepti
HuijarinButterChicken
ButterTofu
Kulhoruoka
Ruokavinkki
- Reseptin kokonaisvalmistusaika on 60 min, josta 30 min aktiivista.
- ”Butter tofu” -reseptiä päivitetty ja lisätty tofun ja mausteiden määrää. Kiitos kaikille kommentoijille.
- Kokeile myös tätä ihanan helppoa ja nopeaa kookos-tofukormaa, huijarin palak paneeria tai tomaattisen mausteista tikka masalaa tofulla!
Näitä tarvitset
Pannumarinoitu "butter" tofu
2pkt
Jalotofu Maustamaton (270g) luomu (n. 500g tofua)
tai
1 pkt XL Jalotofu Maustamaton (540g)
1,5tl
currya
½tl
savupaprikajauhetta
2rkl
soijakastiketta
4rkl
kasviöljyvalmistetta tai juoksevaa margariinia
Tomaatti-kermakastike
1tlk
paseerattua tomaattia (500g)
2rkl
tomaattipyreetä
2dl
kookoskermaa (kaurakerma sopii myös)
2rkl
kasviöljyvalmistetta tai juoksevaa margariinia
2
sipulia
4kpl
valkosipulinkynttä
2rkl
raastettua inkivääriä
½dl
mantelijauhetta (valinnainen)
1/4tl
kardemummaa
1tl
kurkumaa
1/4tl
neilikkaa
½tl
kanelia
1rkl
Garam Masala -mausteseosta
1tl
suolaa
1tl
sokeria
½-1tl
chilihiutaleita (vahvuuden mukaan)
Lisäksi:
basmatiriisiä
paahdettuja cashewpähkinöitä
korianteria
Näin valmistat
- Valmista pannumarinoitu tofu, josta tulee ”butter” tofu.
- Levitä leikkuulaudan päälle puhdas keittiöpyyhe tai pari kerrosta talouspaperia. Ota maustamaton tofu pois pakkauksesta ja leikkaa se pituussuunnassa puoliksi ja aseta palat vierekkäin pyyhkeen keskelle, ja kääri kevyesti paketiksi.
- Laita tämän jälkeen paketin päälle leikkuulauta, jonka päälle vielä jokin painava astia esimerkiksi paistinpannu tai kattila. Anna tofun kuivua noin 5 minuuttia painon alla. Ota tofu pois kuivumasta ja murustele se kulhoon noin etusormen pään kokoisiksi palasiksi.
- Kuumenna kuiva paistinpannu ja lisää tofupalat ruskistumaan. Paista hetki, välillä sekoittaen, kunnes tofu saa hieman pintaa ja viimeinen kosteus katoaa. Ripottele tasaisesti savupaprika- ja curryjauhe tofujen päälle. Lisää ”voi” (kasviöljyvalmiste) ja jatka hetki paistamista. Vähennä pannun lämpötila puoleen ja paista välillä sekoittaen, kunnes tofusta tulee rapeaa. Tähän voi mennä noin 5-10 minuuttia.
- Ota pannu pois levyltä ja kaada soijakastike tofujen päälle. Sekoita tasaisesti, kunnes soijakastike on imeytynyt tofupaloihin. Jätä hautumaan.
- Keitä riisi ohjeiden mukaan.
- Kastike: hienonna valkosipulinkynnet ja raasta inkivääri. Kuori sipuli ja pilko se suoraan kattilaan. Lisää ”voi” (kasviöljyvalmiste) ja kuullota hetki. Lisää valkosipuli ja inkivääri ja paista hetki. Mittaa kaikki mausteet ja mantelijauhe valmiiksi, lisää ne sipulien joukkoon, sekoita hyvin ja anna paahtua hetken.
- Lisää tomaattipyree ja paseerattu tomaatti. Anna kiehua kannen alla miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia. (vinkki: voit myös soseuttaa kastikkeen sauvasekoittimella tämän jälkeen tai jättää karkeaksi)
- Lisää kattilaan pannumarinoitu tofu, kookoskerma/kaurakerma ja sekoita. Anna kiehua levyllä vielä hetki. Tarkista maku ja lisämausta tarvittessa suolalla ja mausteilla oman maun mukaan. Anna vielä hautua noin 20 minuuttia.
- Tarjoile ”butter” tofu basmatiriisin, paahdettujen cashewpähkinöiden ja korianterin kera.