15 - 20 min
4
TORTILLA, PITALEIPÄ TAI SALAATTI TOFULLA
Resepti, jolla valmistuu 3 x terveellinen vegaaninen kasvisruoka. Tortilla, pitaleipä vai salaatti? Valitse omat suosikkiveget, ja kruununa annokseen marinoitu tofu tai savustettu tofu. Valitse ITSE ja tuunaa.
Näitä tarvitset
Paahdettu Jalotofu & Silmusalaattia
8kpl
wrap-tortilloja tai 4 kpl pitaleipiä
1pkt
Jalotofu Marinoitu- tai Kylmäsavutofua
1pkt
Silmusalaatti Tulinen tai Alfalfa ((tai muuta salaattia))
2-3rkl
öljyä paistamiseen
1-2tl
soijakastiketta
1kpl
avokado
2kpl
paprikaa (punainen ja keltainen)
1ruukku
ruukku korianteria
1prk
kaurafraichea
1prk
salsaa
1kpl
porkkana
10kpl
kirsikkatomaattia
Balsamicosipulit
3kpl
punasipulia
2-3rkl
öljyä
2tl
siirappia (esim. vaahterasiirappia)
pieni ripaus suolaa
3rkl
balsamicoa
Näin valmistat
- Avaa tofupaketti, leikkaa puoliksi ja kuivaa nopeasti talouspaperin alla.
- Murenna tai kuutioi tofu kuivalle pannulle.
- Paista 3 min ja lisää 2 rkl öljyä ja paista vielä hetki.
- Ota levy pois päältä ja lisää ja 1 tl soijakastiketta. Nosta tofut pois pannulta.
- Suikaloi punasipulit. Paista suikaleita pannulla öljyssä, kunnes ne pehmenevät. Lisää siirappi ja suola, paista hetki. Kaada pannulle balsamico ja kiehauta. Nosta sipulit jäähtymään.
- Pilko avokado, paprikat, tomaatit ja siivuta porkkana ohuiksi siivuiksi juustohöylällä. Silppua korianteri.
- Lämmitä nopeasti wrapit tai pitaleivät uunissa.
- Voitele lämmin wrappi tai pitaleipä kaurafraichella ja salsalla. Lisää tofu, silmusalaatti sekä muut täytteet ja rullaa kiinni.
- Vinkki: voit tehdä näistä raaka-aineista joko ruokaisan salaatin tai maukkaan täytteen pitaleivän väliin.