30 min
4 annosta
AASIALAINEN ”KANA”KEITTO | KANATON TOFUKEITTO
Kasvissyöjän lohturuoka, eli "chicken soup" syntyy kätevästi aasialaisittain maustetuista tofu-paahtopaloista, kasviksista, curryjauheen ja kerman mausteisesta yhdistelmästä. Valmiiksi suupalaksi revityillä, paahdetuilla ja maustetuilla paahtopaloilla on helppo korvata broilerisuikaleet tai kana. Puolessa tunnissa valmis arkikeitto maistuu erinomaiselta myös seuraavana päivänä lämmitettynä.
Huijarin kanakeitto
🥢 AASIA
Jalotofu Aasia Paahtopalat
Ruokavinkki
Kokeile myös savutofukeittoa tai kermaista kalatonta keittoa!
Näitä tarvitset
1pkt
Jalotofu Paahtopalat Aasia tai Maustettu (250g)
1+1rkl
öljyä paistamiseen
5-6
perunaa
1
porkkana
pätkä purjoa
pätkä varsiselleriä (valinnainen)
2
valkosipulia
1rkl
inkivääriä raastettuna
0,8l
vettä
1
kasvisliemikuutio
2,5dl
kermaa (esim kaura)
1,5rkl
currya
1rkl
sitruunamehua
nippu tuoretta korianteria tai lehtipersiljaa
1rkl
paahdettuja seesaminsiemeniä koristeluun
suolaa ja pippuria
½tl
chiliöljyä (valinnainen)
Näin valmistat
- Pese perunat ja porkkana, kuori tarvittaessa. Leikkaa purjo puoliksi ja huuhtele. Pilko purjo ja selleri. Raasta inkivääri ja silppua valkosipulit. Kiehauta vesi pienessä kattilassa ja lisää kasvisliemikuutio.
- Kuumenna 1 rkl öljyä pannulla ja lisää paahtopalat pannulle. Paista käännellen muutama minuutti. Mausta suolalla ja pippurilla, nosta sivuun.
- Kuumenna 1 rkl öljyä isossa kattilassa ja lisää kaikki pilkotut kasvikset joukkoon, paitsi perunat. Kuullota hetki. Lisää kasvisliemi ja anna kiehua muutama minuutti. Lisää perunat ja keitä noin 10 min, kunnes kasvikset ovat kypsiä.
- Lisää keittoon curry ja kerma. Kiehauta, lisää tofut joukkoon ja jätä jälkilämmölle hautumaan. Tarkista maku ja mausta sitruunan mehulla ja tarvittaessa suolalla/pippurilla.
- Annostele keitto kulhoon ja koristele seesaminsiemenillä, korianterilla ja muutamalla tipalla chiliöljyä.