30 min
2:lle
KOREALAINEN TOFU-BIBIMBAP RIISILLÄ
Bibimbap on suosittu kulhoissa tarjoiltava korealainen ruoka, jossa riisin päälle asetellaan vihannekset, tofu ja gochujang-chilitahnaa (korealainen fermentoitu chilitahna). Terveellinen, ihanan mausteinen vegaaninen katuruoka parhaimmillaan!
ViimeistäMuruaMyöten-resepti
🥢 AASIA
Näitä tarvitset
1,5dl
kuivaa riisiä
2
porkkanaa
3
kevätsipulin vartta
1
iso avokado
silmusalaattia
tuoretta korianteria
Pikkelöity punakaali
sopiva palanen punakaalia (n. 2,5 dl silputtuna)
1tl
omenaviinietikkaa (tai riisiviini-)
1rkl
seesamöljyä
2tl
sokeria
½tl
suolaa
Gochujang-kastike
2rkl
gochujang-tahnaa (vaihtoehtoisesti korvaa srirachalla)
2rkl
vettä
2rkl
sokeria
1rkl
seesamöljyä
1tl
omenaviinietikkaa (tai riisiviini-)
1rkl
paahdettuja seesaminsiemeniä
Tofu-bulgogi
1pkt
Jalotofu Maustamaton 270g
½rkl
raastettua inkivääriä
2rkl
seesamöljyä
3rkl
soijakastiketta
2rkl
(fariini)sokeria
1
valkosipulinkynsi
Näin valmistat
- Aloita punakaalista: Suikaloi punakaali ohueksi mandoliinilla tai leikkaa veitsellä. Sekoita muut ainekset punakaalin joukkoon ja nosta jääkaappiin muiden valmistelujen ajaksi.
- Esivalmistele tofu: Leikkaa tofu kuutioiksi. Painele palasia kahden talouspaperin välissä kuiviksi. Jätä palaset kahden talouspaperipalan väliin kuivumaan ja lisää päälle vielä paino, jotta tofusta irtoaa mahdollisimman paljon nestettä.
- Keitä riisi kypsäksi ja valmista gochujang-kastike: Sekoita kastikkeen ainekset yhteen.
- Valmista tofu: Kuumenna paistinpannu. Lisää tofupalat kuumalle pannulle ja anna ruskistua hiukan. Raasta sillä välin inkivääri ja silppua valkosipuli. Lisää sitten seesamöljyä ja ruskista lisää. Älä sekoittele tofuja liikaa. Lisää lopuksi raastettu inkivääri, soija ja sokeri. Kääntele tofuja sen verran, että kastike sekoittuu joka puolelle.
- Suikaloi vielä porkkana, pilko kevätsipulit ja viipaloi avokado. Kokoa ainekset kulhoon. Kaada päälle gochujang-chilikastiketta.
- Vinkki: Gochujang-chilitahna tuo annokselle ominaisen maun. Se myydään isoissa punaisissa muovirasioissa, mutta tämä fermentoitu tahna säilyy avattunakin jääkaapissa vaikka kuinka kauan! Omani on lymyillyt siellä yli puoli vuotta, eikä sillä ole tapahtunut mitään. Jos kuitenkaan et halua investoida purkkiin, niin korvaa gochujang-tahna vaikkapa srirachalla.