30 min
4:lle
KOREALAINEN TULINEN KIMCHIPATA TOFULLA
Kimchipata sopii täydellisesti tulisen ruoan ystäville! Nopean version kimchipadasta voit tehdä ostamalla valmista kimchiä kaupasta ja ruoka valmistuu kädenkäänteessä. Jos sinulla on kuitenkin aikaa ja haluat panostaa ruokaan, alta löytyy resepti vegaanisen kimchin valmistukseen.
🥢 AASIA
Ruokavinkki
Reseptin teille kehitti Emmiina Lehtonen, vuoden 2018 Suomen Nuori Kokki ja MM-pronssimitalisti
Näitä tarvitset
1pkt
Aasia 300g tai Maustamaton 270g
n. 300g
vegaanista kimchiä
½tl
korealaista chilihiutaletta gochugarua
3rkl
kimchin lientä
1
valkosipulin kynsi
1
sipuli
200g
kesäkurpitsaa
100g
enoki-sieniä
150g
siitakesieniä
2rkl
seesamiöljyä
7dl
vettä
2,5rkl
soijakastiketta
1
kevätsipulin varsi
½tl
suolaa (tarvittaessa)
Vegaaninen kimchi -ohje
300g
kiinankaalia
1rkl
suolaa
1rkl
soijakastiketta
1rkl
riisietikkaa
½rkl
tummaa sokeria
½rkl
raastettua inkivääriä
1,5rkl
korealaista chilijauhetta gochugarua
2
valkosipulin kynttä
½
sipuli
1
porkkana
Näin valmistat
- Viipaloi sipuli ja hienonna valkosipuli. Leikkaa kesäkurpitsa paloiksi, viipaloi siitakesienet ja leikkaa enoki-sienistä kanta pois. Leikkaa Jalotofu annospaloiksi ja kimchi reiluiksi viipaleiksi.
- Kuullota sipulit seesamiöljyssä ja lisää joukkoon chilijauhe, soijakastike sekä siitakesienet. Sekoita joukkoon kesäkurpitsa, kimchi, kimchin liemi ja vesi. Anna kiehua noin 10 minuutin ajan.
- Lisää pataan paloiteltu Jalotofu, enoki-sienet ja kevätsipulin varsi. Tarkista maku ja mausta tarvittaessa lopuksi suolalla. Anna padan hautua vielä 5 minuutin ajan miedolla lämmöllä.
- Tarjoile keitetyn riisin kanssa.
- Vegaaninen kimchi -ohje
- Halkaise kiinankaali pitkittäin puoliksi ja huuhtele. Suolaa kaali nostellen kaalin lehtiä ja ripotellen suolaa kauttaaltaan, jotta jokainen lehti on hyvin suolattu. Tämä auttaa pehmentämään kaalia ja poistaa siitä ylimääräiset nesteet. Anna suolaantua jääkaapissa kahden tunnin ajan.
- Tällä välin valmista maustetahna. Kuori sipuli ja valkosipulit, leikkaa reiluiksi paloiksi. Lisää soijakastike, riisietikka, tumma sokeri, raastettu inkivääri, chilijauhe ja sipulit monitoimikoneeseen tai tehosekoittimeen ja aja tasaiseksi massaksi. Kuori ja raasta porkkana. Sekoita tahnan joukkoon.
- Huuhtele suolattu kiinankaali reilulla määrällä kylmää vettä. Mausta kaali lisäämällä maustetahnaa huolellisesti kaalin väleihin.
- Laita kimchi puhdistettuun lasipurkkiin ja anna fermentoitua yön yli huoneenlämmössä, jonka jälkeen siirrä jääkaappiin. Voit käyttää kimchiä jo seuraavana päivänä, tai antaa makujen tiivistyä jääkaapissa parinkin viikon ajan.