1 h 15 min
4-5 annosta
KEITTIÖTAIKOJA: LIHATON COTTAGE PIE
Brittikeittiön klassikko, cottage pie, ei ole klassikko suotta. Me teimme siitä Jalotofu Paahtopaloilla helpon syksyisen kasvisversion.
Satokausikalenteri
resepti
Uuniruoka
Näitä tarvitset
Perunamuusi:
1kg
perunaa
4rkl
maidotonta margariinia (esim. sininen Keiju)
2,5dl
kaurakermaa
1tl
suolaa
Paahtopalamuhennos:
1pkt
Jalotofu Paahtopala Maustamaton 250g (tai Maustettu)
4
valkosipulinkynttä
2kpl
varsisellerinvartta
100g
herkkusieniä (tai sesongin metsäsieniä)
1kpl
porkkanaa
1kpl
sipuli
1tl
tuoretta timjamia
1tl
tuoretta rosmariinia
2rkl
balsamicoa
1dl
punaviiniä
1tlk
tomaattimurskaa (400g)
2rkl
tomaattipyreetä
1 + 2rkl
oliiviöljyä
1kpl
kasvisliemikuutio
1tl
mustapippuria
suolaa
Pinnalle:
½
luomu sitruunan kuori
½dl
korppujauhoja (tässä käytettiin gluteenittomia)
rosmariinin oksia
mustapippuria myllystä
Näin valmistat
Muusi:
- Keitä perunat suolalla maustetussa vedessä. Kaada vesi pois, lisää kaurakerma ja margariini. Soseuta perunasurvimella. Tarkista maku ja mausta suolalla.
- Laita uuni lämpenemään 200-asteeseen.
Muhennos:
- Hienonna valkosipulinkynnet ja sipuli. Pilko porkkana, herkkusienet ja sellerinvarret pieniksi kuutioiksi. Hienonna n. 1 varsi tuoretta timjamia ja rosmariinia. Voit myös korvata yrtit kuivatuilla (1 tl molempia).
- Kuumenna 1 rkl öljyä pannulla ja paista Jalotofu Paahtopaloja 2-3 min lastalla käännellen. Vähennä lämpö puoleen ja murustele tofujen joukkoon kasvisliemikuutio sekä lisää samalla hienonnettu valkosipuli ja yrtit. Sekoita. Mausta tofupalat vielä kevyesti suolalla ja mustapippurilla.
- Lisää samalle pannulle 2 rkl öljyä, hienonnettu sipuli, porkkana, herkkusienet, sellerinvarret. Paista n. 5 min keskilämmöllä välillä käännellen. Lisää joukkoon tomaattimurska, punaviini ja balsamico. Sekoita hyvin ja anna hautua 15 min miedolla lämmöllä, pinnan kupliessa.
- Kaada Paahtopalamuhennos uunivuoan pohjalle ja lisää päälle valmistamasi perunamuusi. Pese ja kuivaa luomusitruuna huolellisesti. Raasta kevyesti ½ sitruunan kuori raastimella. Sekoita sitruunankuori korppujauhoihin ja ripottele seos perunamuusin päälle. Koristele rosmariinin lehdillä ja muutamalla rouhaisulla mustapippuria myllystä. Paista 200 asteisessa uunissa noin 30-35 min, kunnes pinta saa väriä.
- Laita lopuksi uunin grillivastus päälle ja grillaa paistoksen pintaa 2–3 minuuttia. Tarkkaile huolellisesti, ettei paistoksen pinta pala, vaan saa kauniin rapean pinnan. Anna vuokaruoan vetäytyä hetken ajan ennen tarjoilua.
- Vinkki: Ruoan kypsyessä uunissa, voit tarjoilla alkuruokana keitettyä latva-artisokkaa sitruuna-valkosipuliöljyn kera.