Ainesosat

Perunamuusi:
  • 1 kg perunaa
  • 4 rkl maidotonta margariinia (esim. sininen Keiju)
  • 2,5 dl kaurakermaa
  • 1 tl suolaa
Paahtopalamuhennos:
  • 1 pkt Jalotofu Paahtopala Maustamaton 250g
  • 4 valkosipulinkynttä
  • 2 kpl varsisellerinvartta
  • 100 g herkkusieniä (tai sesongin metsäsieniä)
  • 1 kpl porkkanaa
  • 1 kpl sipuli
  • 1 tl tuoretta timjamia
  • 1 tl tuoretta rosmariinia
  • 2 rkl balsamicoa
  • 1 dl punaviiniä
  • 1 tlk tomaattimurskaa (400g)
  • 2 rkl tomaattipyreetä
  • 1 + 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 kpl kasvisliemikuutio
  • 1 tl mustapippuria
  • suolaa
Pinnalle:
  • ½ luomu sitruunan kuori
  • ½ dl korppujauhoja (tässä käytettiin gluteenittomia)
  • rosmariinin oksia
  • mustapippuria myllystä

KEITTIÖTAIKOJA: LIHATON COTTAGE PIE ohje

  • Muusi: Keitä perunat suolalla maustetussa vedessä. Kaada vesi pois, lisää kaurakerma ja margariini. Soseuta perunasurvimella. Tarkista maku ja mausta suolalla.

    Laita uuni lämpenemään 200-asteeseen.

    Muhennos: Hienonna valkosipulinkynnet ja sipuli. Pilko porkkana, herkkusienet ja sellerinvarret pieniksi kuutioiksi. Hienonna n. 1 varsi tuoretta timjamia ja rosmariinia. Voit myös korvata yrtit kuivatuilla (1 tl molempia).

    Kuumenna 1 rkl öljyä pannulla ja paista Jalotofu Paahtopaloja 2-3 min lastalla käännellen. Vähennä lämpö puoleen ja murustele tofujen joukkoon kasvisliemikuutio sekä lisää samalla hienonnettu valkosipuli ja yrtit. Sekoita. Mausta tofupalat vielä kevyesti suolalla ja mustapippurilla.

    Lisää samalle pannulle 2 rkl öljyä, hienonnettu sipuli, porkkana, herkkusienet, sellerinvarret. Paista n. 5 min keskilämmöllä välillä käännellen. Lisää joukkoon tomaattimurska, punaviini ja balsamico. Sekoita hyvin ja anna hautua 15 min miedolla lämmöllä, pinnan kupliessa.

    Kaada Paahtopalamuhennos uunivuoan pohjalle ja lisää päälle valmistamasi perunamuusi. Pese ja kuivaa luomusitruuna huolellisesti. Raasta kevyesti ½ sitruunan kuori raastimella. Sekoita sitruunankuori korppujauhoihin ja ripottele seos perunamuusin päälle. Koristele rosmariinin lehdillä ja muutamalla rouhaisulla mustapippuria myllystä. Paista 200 asteisessa uunissa noin 30-35 min, kunnes pinta saa väriä.

    Laita lopuksi uunin grillivastus päälle ja grillaa paistoksen pintaa 2–3 minuuttia. Tarkkaile huolellisesti, ettei paistoksen pinta pala, vaan saa kauniin rapean pinnan. Anna vuokaruoan vetäytyä hetken ajan ennen tarjoilua.

    Vinkki: Ruoan kypsyessä uunissa, voit tarjoilla alkuruokana keitettyä latva-artisokkaa sitruuna-valkosipuliöljyn kera.

  • Arvostele resepti

    Haluatko tietää tarkemmin, miten käsittelemme henkilötietoja? Tutustu tietosuojaperiaatteisiimme. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *.

Jaa resepti

Jalotofu reseptikirjat

Ota tofu haltuun! Lataa reseptikirjamme, jotka sisältävät helpot ja oivaltavat kasvisruokareseptit arjen vakkareiksi. Jotain jokaiselle proteiinirikkaasta aamiaisesta sudennälkäisen koululaisen välipalaan, treenin jälkeiseen proteiiniateriaan, perusjutut aloittelevalle vegelle tai kynttiläillalliseen yhdelle tai kahdelle.