1 h 15 min

4-5 annosta

(3)

KEITTIÖTAIKOJA: LIHATON COTTAGE PIE

Brittikeittiön klassikko, cottage pie, ei ole klassikko suotta. Me teimme siitä Jalotofu Paahtopaloilla helpon syksyisen kasvisversion.

Satokausikalenteri

resepti

Näitä tarvitset

Perunamuusi:

1kg

perunaa

4rkl

maidotonta margariinia (esim. sininen Keiju)

2,5dl

kaurakermaa

1tl

suolaa

Paahtopalamuhennos:

1pkt

Jalotofu Paahtopala Maustamaton 250g (tai Maustettu)

4

valkosipulinkynttä

2kpl

varsisellerinvartta

100g

herkkusieniä (tai sesongin metsäsieniä)

1kpl

porkkanaa

1kpl

sipuli

1tl

tuoretta timjamia

1tl

tuoretta rosmariinia

2rkl

balsamicoa

1dl

punaviiniä

1tlk

tomaattimurskaa (400g)

2rkl

tomaattipyreetä

1 + 2rkl

oliiviöljyä

1kpl

kasvisliemikuutio

1tl

mustapippuria

suolaa

Pinnalle:

½

luomu sitruunan kuori

½dl

korppujauhoja (tässä käytettiin gluteenittomia)

rosmariinin oksia

mustapippuria myllystä

Näin valmistat

Muusi:

  • Keitä perunat suolalla maustetussa vedessä. Kaada vesi pois, lisää kaurakerma ja margariini. Soseuta perunasurvimella. Tarkista maku ja mausta suolalla.
  • Laita uuni lämpenemään 200-asteeseen.

Muhennos:

  • Hienonna valkosipulinkynnet ja sipuli. Pilko porkkana, herkkusienet ja sellerinvarret pieniksi kuutioiksi. Hienonna n. 1 varsi tuoretta timjamia ja rosmariinia. Voit myös korvata yrtit kuivatuilla (1 tl molempia).
  • Kuumenna 1 rkl öljyä pannulla ja paista Jalotofu Paahtopaloja 2-3 min lastalla käännellen. Vähennä lämpö puoleen ja murustele tofujen joukkoon kasvisliemikuutio sekä lisää samalla hienonnettu valkosipuli ja yrtit. Sekoita. Mausta tofupalat vielä kevyesti suolalla ja mustapippurilla.
  • Lisää samalle pannulle 2 rkl öljyä, hienonnettu sipuli, porkkana, herkkusienet, sellerinvarret. Paista n. 5 min keskilämmöllä välillä käännellen. Lisää joukkoon tomaattimurska, punaviini ja balsamico. Sekoita hyvin ja anna hautua 15 min miedolla lämmöllä, pinnan kupliessa.
  • Kaada Paahtopalamuhennos uunivuoan pohjalle ja lisää päälle valmistamasi perunamuusi. Pese ja kuivaa luomusitruuna huolellisesti. Raasta kevyesti ½ sitruunan kuori raastimella. Sekoita sitruunankuori korppujauhoihin ja ripottele seos perunamuusin päälle. Koristele rosmariinin lehdillä ja muutamalla rouhaisulla mustapippuria myllystä. Paista 200 asteisessa uunissa noin 30-35 min, kunnes pinta saa väriä.
  • Laita lopuksi uunin grillivastus päälle ja grillaa paistoksen pintaa 2–3 minuuttia. Tarkkaile huolellisesti, ettei paistoksen pinta pala, vaan saa kauniin rapean pinnan. Anna vuokaruoan vetäytyä hetken ajan ennen tarjoilua.
  • Vinkki: Ruoan kypsyessä uunissa, voit tarjoilla alkuruokana keitettyä latva-artisokkaa sitruuna-valkosipuliöljyn kera.

Arvostelut

    Arvostelu