15 - 20 min
2-3:lle
LOHTURUOKA LEVEL II: NUUDELIWOKKI
Näitä tarvitset
Liemi
1rkl
inkivääriä raastettuna
2
valkosipulinkynttä raastettuna
3rkl
soijakastiketta (suolapitoisuus 16g/100g)
0,8dl
riisiviinietikkaa
½dl
vettä
3rkl
paahdettua seesamiöljyä
1,5rkl
sokeria (esim. ruoko)
½tl
chilijauhetta (lisää maun mukaan, esim. togarashi)
3
kaffirlimetinlehteä (valinnainen)
Wokki
1pkt
Jalotofu Paahtopala Maustamaton 250g (myös Maustettu Paahtopala sopii)
2rkl
öljyä paistamiseen
1
punainen tai keltainen paprika
1
ruukku paksoikaalia
200g
siitakesieniä tai ruskeita herkkusieniä
150-180g
riisinuudeleita
1
puntti tuoretta korianteria
seesaminsiemeniä koristeluun
suolaa ja mustapippuria
Näin valmistat
- Valmista kastike: esivalmistele ja mittaa kaikki ainekset kattilaan ja keitä kastiketta noin 5 minuuttia.
- Keitä nuudeleita kiehuvassa vedessä 3 minuuttia, huuhtele kylmällä vedellä huolellisesti ja valuta.
- Pilko sienet, paprika ja paksoin lehdet sopivan kokoisiksi.
- Kuumenna öljy pannulla, lisää paahtopalat ja pilkotut kasvikset. Mausta tofupalat kevyesti suolalla ja pippurilla. Paista 3-5 minuuttia sekoittaen. Kaada liemi joukkoon ja kiehauta. Lisää paksoin lehdet. Vähennä lämpö minimiin ja anna hautua noin 10 minuuttia. Poista limetinlehdet wokista. Tarjoile liemi nuudeleiden kanssa ja koristele annos korianterilla ja seesaminsiemenillä.