15 - 20 min

2-3:lle

LOHTURUOKA LEVEL II: NUUDELIWOKKI

Miksi tämä nuudeliwokki on ihan toisella levelillä lohturuokien sarjassa? Siksi, että sen liemi vain on joka kotikokin lohturuokaunelma. Pelkkä reseptin kastikkeen ainesosalistan lukeminen melkeinpä pistää sormet näpyttämään ostoslistaa ja jalat liikkeelle. Siinäpä se vaativin osuus onkin. Annoksen maukas proteiinikin, Jalotofu Paahtopalat, tulee mukaan melkein suoraan paketista. Helppoa ja helpottavaa!

Näitä tarvitset

Liemi

1rkl

inkivääriä raastettuna

2

valkosipulinkynttä raastettuna

3rkl

soijakastiketta (suolapitoisuus 16g/100g)

0,8dl

riisiviinietikkaa

½dl

vettä

3rkl

paahdettua seesamiöljyä

1,5rkl

sokeria (esim. ruoko)

½tl

chilijauhetta (lisää maun mukaan, esim. togarashi)

3

kaffirlimetinlehteä (valinnainen)

Wokki

1pkt

Jalotofu Paahtopala Maustamaton 250g (myös Maustettu Paahtopala sopii)

2rkl

öljyä paistamiseen

1

punainen tai keltainen paprika

1

ruukku paksoikaalia

200g

siitakesieniä tai ruskeita herkkusieniä

150-180g

riisinuudeleita

1

puntti tuoretta korianteria

seesaminsiemeniä koristeluun

suolaa ja mustapippuria

Näin valmistat

  • Valmista kastike: esivalmistele ja mittaa kaikki ainekset kattilaan ja keitä kastiketta noin 5 minuuttia.
  • Keitä nuudeleita kiehuvassa vedessä 3 minuuttia, huuhtele kylmällä vedellä huolellisesti ja valuta.
  • Pilko sienet, paprika ja paksoin lehdet sopivan kokoisiksi.
  • Kuumenna öljy pannulla, lisää paahtopalat ja pilkotut kasvikset. Mausta tofupalat kevyesti suolalla ja pippurilla. Paista 3-5 minuuttia sekoittaen. Kaada liemi joukkoon ja kiehauta. Lisää paksoin lehdet. Vähennä lämpö minimiin ja anna hautua noin 10 minuuttia. Poista limetinlehdet wokista. Tarjoile liemi nuudeleiden kanssa ja koristele annos korianterilla ja seesaminsiemenillä.

HELPPO TOFU-NUUDELIWOKKI

Hyväksy markkinointievästeet katsoaksesi videon.

Arvostelut

    Arvostelu

    This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

    The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.