15 - 20 min
3-4 annosta
JAPANILAISET MISONUUDELIT
Katuruokatyyliset sobanuudelit saa umamisen maustekylvyn misosta, soijasta, mirinistä, togarashista ja seesamiöljystä. Helppokäyttöinen Jalotofu Aasia, jonka marinadiin on tiivistetty Japanilaisen keittiön parhaat maut, tarvitsee vain paistaa ja lisätä ruokaan.
🥢 AASIA
Ruokavinkki
Näitä tarvitset
Tofu:
1pkt
Jalotofu Aasia 300g Luomu
1rkl
paahdettua seesamiöljyä paistamiseen
250g
(soba)nuudeleita tai tavallista spagettia (gluteenitonta tarvittaessa)
Kastike nuudeleille:
2rkl
soijakastiketta
3rkl
tuoreen appelsiinin mehua (tai mandariinin)
2rkl
miriniä
1rkl
misoa
1rkl
raastettua inkivääriä
1tl
valkosipulijauhetta tai 1 kynsi hienonettuna
1tl
togarashia tai srirachaa
1rkl
silputtua ruohosipulia
Lisäksi:
1dl
edamamepapuja
1l
tuoretta pinaattia tai salaattisekoitusta
valmista lime- tai aiolimajoneesia
togarashia (Japanese Seven Spice Blend)
1rkl
paahdettuja seesaminsiemeniä
1rkl
silputtua ruohosipulia
Näin valmistat
- Avaa Aasia-tofupaketti päältä veitsenkärjellä viiltämällä pysty- ja vaakasivuilta. Kaada pakkauksen ylimääräinen marinadi talteen. Kuutioi tofu arpakuution kokoisiksi paloiksi.
- Sekoita kastikkeen ainekset sekaisin pienessä kulhossa.
- Keitä nuudelit tai spagetti kypsäksi pakkauksen ohjeen ja henkilömäärän mukaan.
- Kuumenna kuiva pannu kuumaksi. Laita tofukuutiot paistumaan ja kääntele tasaisesti muutama minuutti (noin 2-3 min).
- Kun tofuun alkaa muodostumaan paistopintaa, vähennä lämpö puoleen ja kaada öljy (1/2-1 rkl) sekaan. Paista tofuja 2-3 min käännellen, kunnes pinta on kauniin ruskea ja sopivan rapea. Ota lämpö pois levyltä ja mausta tofut ylimääräisellä marinadilla. Koristele seesaminsiemenillä ja nosta erilliseen kulhoon.
- Kuumenna pannu ja paista nuudeleita hetki. Lisää valmistamasi maustekastike ja sekoita hyvin. Lisää tofut ja paista hetki käännellen, kunnes kaikki raaka-aineet ovat lämpimiä. Kokoa annos aloittaen pinaatista tai salaatista, joiden päälle misonuudelit ja tofut. Lisää lopuksi edamamepapuja, seesaminsiemeniä ja silputtu ruohosipuli. Purista annoksen päälle appelsiininsiivu. Viimeistele majoneesiraidoilla.
Tälle reseptille ei ole vielä arvosteluja. Jaa omasi alla olevasta kentästä