10 min

2-3:lle

(1)

MYYTIT MURSKAAVA ”KANAVIILLOKKI” (V)

Revimme taas palasiksi vanhaa! Muistot koulun kanaviillokista nimittäin pyyhkii pois tämä vegaaninen versio. Sillä tosin ei ole mitään tekemistä mauttoman alkuperäisen kanssa. Tilalla on täyteläisen mausteista makua, koostumusta ja aitoa kanatonta curry kana -meininkiä. Nuole lautanen.

Max10min

Näitä tarvitset

Tofukastike:

1pkt

Jalotofu Paahtopala Maustettu 250g

1

sipuli

2

valkosipulinkynttä

1+1,5rkl

margariinia tai öljyä paistamiseen

½

kasvisliemikuutio

2rkl

currya

2rkl

sitruunanmehua

1tl

raastettua luomu sitruunankuorta

2,5dl

kaurakermaa

1tl

sokeria

1tl

suolaa

mustapippuria myllystä

Lisäksi:

riisiä, kvinoaa tai ohraa

lehtipersiljaa, korianteria tai versoja koristeeksi

mustaherukkahyytelöä

Näin valmistat

  • Pilko sipuli ja valkosipulit.
  • Ruskista muutama minuutti Jalotofu Paahtopaloja margariinissa tai öljyssä (1 rkl) ja nosta sivuun kulhoon.
  • Keitä lisuke (riisi, ohra, couscous) pakkauksen ohjeen mukaan.
  • Kuullota margariinissa tai öljyssä (1,5 rkl) sipuleita ja currya, kunnes sipulit pehmenevät. Murenna joukkoon ½ kasvisliemikuutio. Kaada joukkoon kerma ja valmiit tofu-paahtopalat. Kiehauta nopeasti ja vähennä lämpö minimiin. Mausta suolalla, pippurilla, sokerilla, sitruunamehulla ja -kuorella. Sekoita ja jätä kastike hautumaan jälkilämmölle. Tarkista maku ja lisämausta tarvittaessa. Tarjoa kastike riisin tai kvinoan kanssa. Koristele annos esimerkiksi hienonnetulla lehtipersiljalla tai versoilla.

Arvostelut

    Arvostelu