MYYTIT MURSKAAVA ”KANAVIILLOKKI” (V)

(2)
10 min 2-3:lle
Revimme taas palasiksi vanhaa! Muistot koulun kanaviillokista nimittäin pyyhkii pois tämä vegaaninen versio. Sillä tosin ei ole mitään tekemistä mauttoman alkuperäisen kanssa. Tilalla on täyteläisen mausteista makua, koostumusta ja aitoa kanatonta curry kana -meininkiä. Nuole lautanen.

Ainesosat

Tofukastike:
1 pkt Jalotofu Paahtopala Maustettu 250g
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1+1,5 rkl margariinia tai öljyä paistamiseen
½ kasvisliemikuutio
2 rkl currya
2 rkl sitruunanmehua
1 tl raastettua luomu sitruunankuorta
2,5 dl kaurakermaa
1 tl sokeria
1 tl suolaa
mustapippuria myllystä
Lisäksi:
riisiä, kvinoaa tai ohraa
lehtipersiljaa, korianteria tai versoja koristeeksi
mustaherukkahyytelöä ((valinnainen))

Näin valmistat

Pilko sipuli ja valkosipulit.

Ruskista muutama minuutti Jalotofu Paahtopaloja margariinissa tai öljyssä (1 rkl) ja nosta sivuun kulhoon.

Keitä lisuke (riisi, ohra, couscous) pakkauksen ohjeen mukaan.

Kuullota margariinissa tai öljyssä (1,5 rkl) sipuleita ja currya, kunnes sipulit pehmenevät. Murenna joukkoon ½ kasvisliemikuutio. Kaada joukkoon kerma ja valmiit tofu-paahtopalat. Kiehauta nopeasti ja vähennä lämpö minimiin. Mausta suolalla, pippurilla, sokerilla, sitruunamehulla ja -kuorella. Sekoita ja jätä kastike hautumaan jälkilämmölle. Tarkista maku ja lisämausta tarvittaessa. Tarjoa kastike riisin tai kvinoan kanssa. Koristele annos esimerkiksi hienonnetulla lehtipersiljalla tai versoilla.

Mitä muut sanovat

Arvostelut


Mitä pidit?

Arvostele resepti


Haluatko tietää tarkemmin, miten käsittelemme henkilötietoja? Tutustu tietosuojaperiaatteisiimme. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty*.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ota tofu haltuun

JALOTOFU RESEPTIKIRJAT

Lataa reseptikirjamme, jotka sisältävät helpot ja oivaltavat kasvisruokareseptit arjen vakkareiksi. Jotain jokaiselle proteiinirikkaasta aamiaisesta sudennälkäisen koululaisen välipalaan, treenin jälkeiseen proteiiniateriaan, perusjutut aloittelevalle vegelle tai kynttiläillalliseen yhdelle tai kahdelle.

Lataa reseptikirjamme