Ainesosat

Tofukastike:
  • 1 pkt Jalotofu Paahtopala Maustettu 250g
  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1+1,5 rkl margariinia tai öljyä paistamiseen
  • ½ kasvisliemikuutio
  • 2 rkl currya
  • 2 rkl sitruunanmehua
  • 1 tl raastettua luomu sitruunankuorta
  • 2,5 dl kaurakermaa
  • 1 tl sokeria
  • 1 tl suolaa
  • mustapippuria myllystä
Lisäksi:
  • riisiä, kvinoaa tai ohraa
  • lehtipersiljaa, korianteria tai versoja koristeeksi
  • mustaherukkahyytelöä ((valinnainen))

MYYTIT MURSKAAVA “KANAVIILLOKKI” (V) ohje

  • Pilko sipuli ja valkosipulit.

    Ruskista muutama minuutti Jalotofu Paahtopaloja margariinissa tai öljyssä (1 rkl) ja nosta sivuun kulhoon.

    Keitä lisuke (riisi, ohra, couscous) pakkauksen ohjeen mukaan.

    Kuullota margariinissa tai öljyssä (1,5 rkl) sipuleita ja currya, kunnes sipulit pehmenevät. Murenna joukkoon ½ kasvisliemikuutio. Kaada joukkoon kerma ja valmiit tofu-paahtopalat. Kiehauta nopeasti ja vähennä lämpö minimiin. Mausta suolalla, pippurilla, sokerilla, sitruunamehulla ja -kuorella. Sekoita ja jätä kastike hautumaan jälkilämmölle. Tarkista maku ja lisämausta tarvittaessa. Tarjoa kastike riisin tai kvinoan kanssa. Koristele annos esimerkiksi hienonnetulla lehtipersiljalla tai versoilla.

  • Arvostele resepti

    Haluatko tietää tarkemmin, miten käsittelemme henkilötietoja? Tutustu tietosuojaperiaatteisiimme. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *.

Jaa resepti

Jalotofu reseptikirjat

Ota tofu haltuun! Lataa reseptikirjamme, jotka sisältävät helpot ja oivaltavat kasvisruokareseptit arjen vakkareiksi. Jotain jokaiselle proteiinirikkaasta aamiaisesta sudennälkäisen koululaisen välipalaan, treenin jälkeiseen proteiiniateriaan, perusjutut aloittelevalle vegelle tai kynttiläillalliseen yhdelle tai kahdelle.