15 - 20 min

4 kpl

NEW YORK TOFUPASTRAMI-BAGEL

Tässä ohjeessa bagel saa täytteeksi rapean ja niin suunmukaisen New York henkisen tofupastramin. Tuorejuusto ja marinoitu punasipuli, yhdistettynä glaseerattuun tofupastramiin, vievät tämän klassikkoherkun kohti täydellisyyttä. Nam!

✅ RESEPTITOIVE

🥯 tofubagel

Ruokavinkki

  • Valmista marinoitu punasipuli tällä ohjeella edellisenä päivänä, niin kokoat bagelit noin 10-15 minuutissa. 🧅
  • Vain tofu tarvitsee paistaa. Yhdestä marinoidusta tofupaketista (300g) riittää noin 4-6 bagelin täytteeksi.
  • Bageleina voit käyttää perinteisiä vesirinkeleitä (reiällä) tai tavallisia esim. siemensämpylöitä. Gluteenittomia tarvittaessa. 🥯
  • Bagelin klassinen täyteyhdistelmä on tietysti maustamaton tuorejuusto, rapeaksi paistettu tofu, marinoitu punasipuli sekä avokado. 🥑 

Kokeile myös näitä:

🇰🇷🥯 Korean tofubagel aasiatofulla ja porkkalalla

🇫🇮🍤 Skagen bagel (max 5min.)

🇮🇹🥯 Mediterranean tofuhummus-bagel

Näitä tarvitset

New York tofupastrami-bagel

4kpl

bagelia tai vastaavaa sämpylää

1pkt

Jalotofu Kylmäsavu 300g

2rkl

öljyä paistamiseen

2rkl

teriyakikastiketta + 1 rkl vettä

muutama varsi tuoretta timjamia (valinnainen)

1-2rkl

seesaminsiemeniä (valinnainen)

200g

maustamatonta tuorejuustoa esim. Mö Dreamy (Ve)

+ 1 rkl raastettua piparjuurta ja 1 rkl sitruunamehua

2rkl

siputtua ruohosipulia

1rkl

pilkottua aurinkokuivattua tomaattia

1dl

pieniä kapriksia tai isoja pilkottuna

salaattia tai versoseosta (valinnainen)

valmista marinoitua punasipulia (valinnainen)

Näin valmistat

  • Valmista tofupastrami-bagel: painele savutofu huolella kuivaksi keittiöpyyhkeellä tai talouspaperilla. Voit myös halutessasi valuttaa tofun esimerkiksi painon alla tai tofupressin avulla.
  • Sekoita tuorejuusto, sitruunamehu ja raastettu piparjuuri. Laita kylmään maustumaan.
  • Siivuta tofu pitkittäin mahdollisimman ohuiksi siivuiksi. Kuumenna 2 rkl öljyä pannulla ja lisää tofusiivut. Paista 4-5 minuuttia ja kääntele siivuja, niin että ne rapeutuvat tasaisesti. Voit käännellä viipaleita reippain ottein, sillä niiden on tarkoituskin murentua paistettaessa. Vähennä lämpö puoleen ja paista hetki kunnes tofu on tarpeeksi rapeaa. Lisää teriyaki-vesiseos, sekoita ja anna hautua jälkilämmöllä. Koristele seesaminsiemenillä ja tuoreella timjamilla.
  • Leikkaa bagelit kahtia ja lämmitä leivänpaahtimessa tai uunissa. Levitä puoliskoille tuorejuustoa. Lisää paistettu tofu ja loput valitsemasi täytteet.
Hyväksy markkinointievästeet katsoaksesi videon.

Arvostelut

Tälle reseptille ei ole vielä arvosteluja. Jaa omasi alla olevasta kentästä

Arvostelu

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.