15 - 20 min
4 kpl
NEW YORK TOFUPASTRAMI-BAGEL
Tässä ohjeessa bagel saa täytteeksi rapean ja niin suunmukaisen New York henkisen tofupastramin. Tuorejuusto ja marinoitu punasipuli, yhdistettynä glaseerattuun tofupastramiin, vievät tämän klassikkoherkun kohti täydellisyyttä. Nam!
✅ RESEPTITOIVE
🥯 tofubagel
Ruokavinkki
- Valmista marinoitu punasipuli tällä ohjeella edellisenä päivänä, niin kokoat bagelit noin 10-15 minuutissa. 🧅
- Vain tofu tarvitsee paistaa. Yhdestä marinoidusta tofupaketista (300g) riittää noin 4-6 bagelin täytteeksi.
- Bageleina voit käyttää perinteisiä vesirinkeleitä (reiällä) tai tavallisia esim. siemensämpylöitä. Gluteenittomia tarvittaessa. 🥯
- Bagelin klassinen täyteyhdistelmä on tietysti maustamaton tuorejuusto, rapeaksi paistettu tofu, marinoitu punasipuli sekä avokado. 🥑
Kokeile myös näitä:
🇰🇷🥯 Korean tofubagel aasiatofulla ja porkkalalla
🇫🇮🍤 Skagen bagel (max 5min.)
🇮🇹🥯 Mediterranean tofuhummus-bagel
Näitä tarvitset
New York tofupastrami-bagel
4kpl
bagelia tai vastaavaa sämpylää
1pkt
Jalotofu Kylmäsavu 300g
2rkl
öljyä paistamiseen
2rkl
teriyakikastiketta + 1 rkl vettä
muutama varsi tuoretta timjamia (valinnainen)
1-2rkl
seesaminsiemeniä (valinnainen)
200g
maustamatonta tuorejuustoa esim. Mö Dreamy (Ve)
+ 1 rkl raastettua piparjuurta ja 1 rkl sitruunamehua
2rkl
siputtua ruohosipulia
1rkl
pilkottua aurinkokuivattua tomaattia
1dl
pieniä kapriksia tai isoja pilkottuna
salaattia tai versoseosta (valinnainen)
valmista marinoitua punasipulia (valinnainen)
Näin valmistat
- Valmista tofupastrami-bagel: painele savutofu huolella kuivaksi keittiöpyyhkeellä tai talouspaperilla. Voit myös halutessasi valuttaa tofun esimerkiksi painon alla tai tofupressin avulla.
- Sekoita tuorejuusto, sitruunamehu ja raastettu piparjuuri. Laita kylmään maustumaan.
- Siivuta tofu pitkittäin mahdollisimman ohuiksi siivuiksi. Kuumenna 2 rkl öljyä pannulla ja lisää tofusiivut. Paista 4-5 minuuttia ja kääntele siivuja, niin että ne rapeutuvat tasaisesti. Voit käännellä viipaleita reippain ottein, sillä niiden on tarkoituskin murentua paistettaessa. Vähennä lämpö puoleen ja paista hetki kunnes tofu on tarpeeksi rapeaa. Lisää teriyaki-vesiseos, sekoita ja anna hautua jälkilämmöllä. Koristele seesaminsiemenillä ja tuoreella timjamilla.
- Leikkaa bagelit kahtia ja lämmitä leivänpaahtimessa tai uunissa. Levitä puoliskoille tuorejuustoa. Lisää paistettu tofu ja loput valitsemasi täytteet.
Tälle reseptille ei ole vielä arvosteluja. Jaa omasi alla olevasta kentästä