30 min
(NO) FETA GOES VEGAANINEN JUUSTOTARJOTIN
Jos juustotarjotin tai juurikin feta on ollut se isoin kynnys muutoksessa kohti kasvisruokavaliota, hetki on tullut. Hetki, kun vaikeutta ei enää ole. Jalotofu muuntautuu helposti ja siitä syntyy vegaaninen feta. Koosta näyttävä juustotarjotin vegaanisella fetalla ja muillakin uusilla staroilla (kasvispateet).
Ruokavinkki
Koosta täydellinen juustotarjotin ja valmista No Fetan kylkeen myös nämä herkut kasvispateet:
Näitä tarvitset
1pkt
Jalotofu Maustamaton (270g) luomu
100g
cashewpähkinöitä liotettuna
1,5tl
valkosipulijauhe
1,5tl
sipulijauhetta
½tl
basilikaa kuivattuna
2tl
suolaa
2rkl
oluthiivahiutaleita
½dl
vettä
2rkl
valkoviinietikkaa
5rkl
sitruunamehua
1rkl
agar agar -jauhetta
2,5dl
vettä
tilkka oliiviöljyä astian öljyämiseen
Näin valmistat
”NO FETA”
- Aloita laittamalla cashewpähkinät veteen likoamaan vähintään puoleksi tunniksi ja leikkaa tofu pituussuunnassa poikittain halki. Kääri tofut esim keittiöpyyhkeeseen ja laita paketti painon alle (esim leikkuulauta ja sen päällä jokin painava esine) hetkeksi kuivumaan.
- Mittaa kaikki loput ainekset valmiiksi. Öljyä kevyesti astia, johon valmis fetamassa tulee. Painele tofusiivuja vielä käsin, niin että keittiöpyyhkeeseen puristuu mahdollisimman paljon nestettä. Ei haittaa vaikka tofusiivut hieman lyttääntyvät.
- Lisää blenderiin valutetut cashewpähkinät ja murustele käsin tofu joukkoon. Lisää valkosipuli- ja sipulijauhe, basilika, suola, oluthiivahiutaleet, 0,5 dl vettä, sitruunamehu ja valkoviinietikka. Blendaa sileäksi tahnaksi ja laita sivuun.
- Laita paistinpannulle 2,5 dl vettä ja 1 rkl agar agar -jauhetta. Sekoita koko ajan, kunnes neste alkaa kiehua. Kiehauta 1 minuutti koko ajan hämmentäen. Kaada nopeasti lämmin neste blenderiin muiden ainesten sekaan ja pyöräytä tasaiseksi. Tässä kannattaa olla nopea, koska agar agar (vegaaninen liivate) alkaa jähmettyä nopeasti. Kaada valmis seos öljyttyyn astiaan, laita kansi päälle ja laita jääkaappiin asettumaan. Anna olla jääkaapissa vähintään 2-3 tuntia. Valmis ”no tofu” -blokki lähtee astiasta helposti, kun viillät veitsellä kevyesti astian kaikkien reunojen ympäri ja käännät sen lopuksi ylösalaisin leikkuulaudalle.
- ”No feta” säilyy ilmatiiviissä astiassa noin viikon ja sitä voi myös pakastaa. Käytä eri ruokiin fetan tyylisesti kuutioina tai tee suosittua uunifetapastaa. No Feta on myös herkullinen lisä vegaanisessa juustotarjottimessa.