10 min
Yhdelle
PÄHKINÄINEN TOFUNUUDELIKEITTO (ARJEN HELPPO)
Lämmin, pähkinäinen nuudelikeitto tofulla on luvattoman helppo tehdä: ainekset vain lisätään kattilaan (tai kulhoon ja mikroon) ja kuumennetaan, kunnes nuudelit ovat kypsiä. Oi, nam!
Ruokavinkki
Reseptiyhteistyö Kale Away -blogi.
”En halua että kukaan joutuu elämään enää päivääkään ilman tätä maailman helpointa arkireseptiä. Joten tässäpä arjen helppo ja herkku nuudelikeitto!” – Oona, Kale away
Miten käsittelet tofun, Oona?
”Usein en mitenkään. Varsinkin keitoissa tofu toimii ihan siltään, varsinkin Jalotofun uusi käyttövalmis Teriyaki-tofu, jossa maistuu soijakastike, riisiviini, kevyt karamellinen siirappi sekä valkosipuli ja inkivääri. Pakkauksen mukana tulee marinadi, joka kannattaa hyödyntää maustamisessa.”
Näitä tarvitset
1pkt
Jalotofu Teriyaki tai Aasia 300g
1levy
riisinuudeleita
1kpl
porkkana
½dl
edamamepapuja (tai vihreitä papuja)
1rkl
soijaa
1rkl
maapähkinävoita
½rkl
vaahterasiirappia
½rkl
srirachaa
3dl
vettä
Lisäksi:
limeä
tuoretta korianteria
Näin valmistat
- Pilko tofu ja porkkana. Heitä kattilan pohjalle levy nuudeleita, tofu, porkkana, edamamepavut, maapähkinävoi, vaahterasiirappi, sriracha sekä vesi. Kiehauta kunnes nuudelit ovat kypsiä. Viimeistele limellä ja korianterilla.
- Vinkki! Voit myös kasata ainekset syvään kulhoon ja mikrottaa n. 5min kunnes nuudelit ovat kypsiä. Muista sekoittaa puolessa välissä!
Tälle reseptille ei ole vielä arvosteluja. Jaa omasi alla olevasta kentästä