15 - 20 min
2-3:lle
PANDA EXPRESS APPELSIINI-TOFUKASTIKE
Kun tekee mieli jotain hyvää ja nopeaa kasvisruokaa, niin kokeile tätä reseptiä, jossa tofu on parhaimmillaan.Teimme pikaversion sivustomme suositusta appelsiinitofu-kastikkeesta ja pääosaa siinä näyttelevät käyttövalmiit Jalotofu Paahtopalat (revitty tofu) ja satokauden veriappelsiini. Lopputuloksena sama herkullinen maku, mutta aikaa valmistamiseen kuluu puolet vähemmän.
revittytofu
Jalotofu Aasia Paahtopalat
🥢 AASIA
Näitä tarvitset
1pkt
Jalotofu Paahtopala Aasia tai Maustettu (250g)
1-2rkl
rypsiöljyä paistamiseen
200-300g
parsakaalia (pieni parsakaali)
5-6kpl
siitake- tai herkkusieniä
Appelsiinikastike:
1,5dl
appelsiinimehua (tai sesongin veriappelsiini puristettuna)
5-6rkl
vähäsuolaista soijakastiketta (n. ½ dl riippuen kastikkeen suolaisuudesta, 13g/100g suolaa)
3rkl
riisiviinietikkaa
1rkl
vaahterasiirappia tai valinnaista makeuttajaa
1dl
kasvislientä
2-3kpl
valkosipulinkynsi silputtuna
1rkl
inkivääriä raastettuna
1kpl
tuoretta chiliä ilman siemeniä
1rkl
maissitärkkelystä
Lisäksi:
seesaminsiemeniä koristeluun
riisiä
Näin valmistat
- Valmista appelsiinikastike: sekoita appelsiinimehu, kasvisliemi, soijakastike, etikka, siirappi ja maissitärkkelys keskenään. Raasta inkivääri, silppua valkosipuli ja chili. Lisää kastikkeen joukkoon, sekoita ja nosta sivuun odottamaan.
- Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan.
- Pilko sienet ja parsakaali sopiviksi paloiksi. Paahda kuumalla pannulla öljyssä (2 rkl) noin 2-4 min. Lisää paahtopalat (Aasia tai Maustettu) joukkoon. Kaada kastike päälle ja anna kiehahtaa miedolla lämmöllä, niin että kastike suurustuu ja kasvikset kypsyvät. Tarkista maku ja lisää mausteita tarvittaessa. Koristele appelsiinitofu-kastike seesaminsiemenillä ja tarjoile riisin kera.
- Vinkki: voit myös käyttää reseptiin tuorepuristettua appelsiinimehua ja raastaa puolikkaan luomuappelsiinin kuoren kastikkeen joukkoon!