10 min
2-3:lle
PARAS KANATON TOFUKASTIKE
Revimme taas palasiksi vanhaa! Muistot koulun kanaviillokista nimittäin pyyhkii pois tämä vegaaninen versio. Sillä tosin ei ole mitään tekemistä mauttoman alkuperäisen kanssa. Tilalla on täyteläisen mausteista makua, koostumusta ja aitoa kanatonta curry kana -meininkiä. Nuole lautanen.
Max10min
Näitä tarvitset
Tofukastike:
1pkt
Jalotofu Paahtopala Maustettu tai Aasia 250g
1
sipuli
2
valkosipulinkynttä
1+1,5rkl
margariinia tai öljyä paistamiseen
½
kasvisliemikuutio
2tl
currya
2rkl
sitruunanmehua
1tl
raastettua luomu sitruunankuorta
2,5dl
kaurakermaa
1tl
sokeria
1tl
suolaa
mustapippuria myllystä
Lisäksi:
riisiä, kvinoaa tai ohraa
lehtipersiljaa, korianteria tai versoja koristeeksi
mustaherukkahyytelöä
Näin valmistat
- Pilko sipuli ja valkosipulit.
- Ruskista muutama minuutti Jalotofu Paahtopaloja margariinissa tai öljyssä (1 rkl) ja nosta sivuun kulhoon.
- Keitä lisuke (riisi, ohra, couscous) pakkauksen ohjeen mukaan.
- Kuullota margariinissa tai öljyssä (1,5 rkl) sipuleita ja currya, kunnes sipulit pehmenevät. Murenna joukkoon ½ kasvisliemikuutio. Kaada joukkoon kerma ja valmiit tofu-paahtopalat. Kiehauta nopeasti ja vähennä lämpö minimiin. Mausta suolalla, pippurilla, sokerilla, sitruunamehulla ja -kuorella. Sekoita ja jätä kastike hautumaan jälkilämmölle. Tarkista maku ja lisämausta tarvittaessa. Tarjoa kastike riisin tai kvinoan kanssa. Koristele annos esimerkiksi hienonnetulla lehtipersiljalla tai versoilla.