1 h 15 min
2-3:lle
PARAS UUNIRIISI + RAPEA TOFU
Uuniruoka
Näitä tarvitset
TOFU
1pkt
valmiiksi marinoitua tofua 300g (Jalotofu Marinoitu tai Kylmäsavu)
1-2rkl
teriyakikastiketta voiteluun (tai öljyä)
Maustekastike tomaateille ja sienille
3/4dl
oliiviöljyä
1½rkl
soijakastiketta
1rkl
riisiviinietikkaa
5kpl
valkosipulinkynttä
1dl
tuoretta persiljaa
Lisäksi:
250g
kirsikkatomaatteja (esim. Närpiön Vihanneksen punaisia ja/tai oransseja helmitomaatteja)
100g
herkkusieniä
1kpl
kasvisliemikuutio
3dl
riisiä (esim. basmati)
6dl
vettä
Näin valmistat
Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Ota laakea uunivuoka (väh 1,5l) ja taittele leivinpaperi pohjalle tai voitele vuoka öljyllä.
Pilko herkkusienet sopivan kokoisiksi paloiksi, hienonna valkosipuli ja persilja. Mittaa kaikki kastikkeen ainekset desin mittaan. Kaada pilkotut sienet, kastike ja kokonaiset kirsikkatomaatit isompaan kulhoon ja sekoita hyvin. Kaada maustettu seos uunivuokaan tasaisesti ja laita uuniin noin 25 min* ajaksi.
*riippuen uunin tehosta seuraa paistosta. Voit ottaa vuoan ulos, kun tomaatit alkava kevyesti halkeilemaan.
Odotellessa kiehauta vesi ja sekoita siihen kasvisliemikuutio. Ota tofu pakkauksesta ja pilko se sopivan kokoisiksi kuutioiksi tai kolmion muotoisiksi paloiksi.
Ota vuoka pois uunista ja aseta lämpötila 200 asteeseen. Kaada riisi tasaisesti seoksen päälle ja lisää päälle kuuma kasvisliemi. Laita vuoka uuniin ja anna hautua noin 15 min, niin että kasvisliemi on imeytynyt riisiin ja pinnalle voi asetella tofukuutiot niitä kastelematta.
Ota vuoka uunista ja asettele tofut tasaisesti riisin päälle. Laita vuoka takaisin uuniin.
Nosta vuoka uunista noin 15-20 min kuluttua, kun tofun pinta on hieman ruskistunut. Käännä kaikki tofupalat kerran ja voitele ne kevyesti lempikastikkeellasi esim. teriyaki. Laita vuoka takaisin uuniin ja anna paistua noin 15-20 minuuttia, kunnes riisi on kypsää. Käytä tofun voiteluun 1-2 rkl teriyakikastiketta tai muuta mielestä kastiketta esim. Hoi Sin tai BBQ-kastiketta. Myös pelkkä ruokaöljy sopii voiteluun ja näin pinnasta tulee rapean kaunis ja sisuksesta maukkaan pehmeä.
Vinkki 1: voit korvata reseptin herkkusienet esimerkiksi silputulla sipulilla tai muulla jääkaapistasi löytyvällä kasviksella.
Vinkki 2: mikäli käytät tofujen voiteluun öljyä, niin viimeisen vaiheen paistoajan lopussa laita uunin grillivastus päälle muutamaksi minuutiksi, niin saat tofuun erikoisrapean pinnan.