15 - 20 min
2:lle
RAPEA JALOTOFU MUSCOVADOSIIRAPPI GLASEERAUKSELLA
Glaseeraus sopii kuin nenä päähän pannulla paahdetuille tofukuutioille. Tofun pintaan tulee maukkaan rapea pinta, ja kastike toimii samalla tofulle loistavana makuparina.Glaseeraa Jalotofu Maustamaton aasialaissävytteisellä Muscovadosiirappikastikkeella ja tarjoa tofukuutiot, riisin, sesongin parsan ja retiisien kanssa. Inkiväärillä terästetty Muscovadosiirappi-glaze sopii myös hyvin annoksen kastikkeeksi.
Näitä tarvitset
Tofu
1pkt
Jalotofu Maustamaton Luomu (270g)
Muscovado glaseerauskastike
2rkl
Dansukker Muscovadosiirappia
4rkl
soijakastiketta
1rkl
riisi- tai omenaviinietikkaa
1tl
raastettua inkivääriä
1,5rkl
sitruunamehua
½tl
Dijonsinappia
½tl
maissitärkkelystä
Lisäksi:
3-4rkl
öljyä paistamiseen
nippu parsaa
6kpl
retiisiä
½dl
ruohosipulia silputtuna
2rkl
seesaminsiemeniä (tumma ja/tai vaalea)
riisiä
Näin valmistat
- Avaa tofupaketti. Leikkaa tofu pituussuunnassa sivuttain puoliksi. Kääri tofupalatkeittiöpyyhkeeseen tai talouspaperiin ja painele kuivaksi tai anna kuivua painon allahetken.
- Kaada kaikki Muscovado-glaseerauskastikkeen ainekset kulhoon ja sekoita hyvin.Nosta sivuun odottamaan. Kuutio tofu.
- Keitä riisi tai haluamasi lisuke pakkauksen ohjeen mukaan. Pese retiisit ja leikkaasiivuiksi. Laita siivut kulhoon ja täytä kylmällä vedellä. Siirrä kulho jääkaappiinodottamaan tarjoilua, niin retiisit ovat rouskuvan rapeita tarjoiluvaiheessa.
- Kuumenna kuiva paistinpannu ja lisää kuutioidut tofupalat ruskistumaan. Paista 3-5min välillä sekoittaen, kunnes tofu saa hieman pintaa ja viimeinen kosteus katoaa.
- Vähennä lämpötila puoleen lisää pannulle öljy. Anna tofujen paistua 5-7 min miedollalämmöllä välillä sekoittaen.
- Ota paistinpannu pois kuumalta levyltä ja kaada puolet glaseerauskastikeestatofujen päälle ja kiehauta nopeasti samalla sekoittaen (varo polttamasta pohjaan).Koristele seesaminsiemenillä ja silputulla ruohosipulilla. (säästä puoletglaseerauskastikeesta annoksen viimeistelyyn)
- Huuhtele parsa ja leikkaa pari senttimetriä tyvestä pois. Laita parsat suolallamaustettuun kiehuvaan veteen, niin että ne juuri ja juuri peittyvät. Parhaimpaantulokseen pääset käyttämällä parsakattilaa tai keittämällä parsat sidottuinakimppuina nuput ylöspäin. Vihreän parsan kypsennysaika on noin 5 minuuttia –kokeile kypsyyttä tyvestä tikulla tai haarukalla. Mausta suolalla ja pippurilla.
- Kokoa haluamasi annos riisistä, parsoista, retiiseistä ja glaseeratusta tofusta.Viimeistele annos kaatamalla glaseerauskastiketta tofujen ja riisin päälle.