60 min
4:lle
RAPEAT TOFUPALAT | KOREAN FRIED TOFU (KFT)
Restaurant Ooh Ma Mi Noods! 🥡🥢
🥢 AASIA
Ruokavinkki
”Aasia-tofu on Jalotofun uusin tuote ja heittämällä mun lemppari tän reseptin ansiosta, oli vaan niin hyvää ja sopi tähän ihan täydellisesti.🥢 Revi paloiksi, leivitä, uppopaista, kaada päälle kastike ja nauti, ihanaa esim baoissa, riisin kanssa tai ihan vaan näin.”
– Reseptikehittelijä ja ruokavaikuttaja Anniina’s Kitchen
Näitä tarvitset
Korean fried tofu neljälle:
2kpl
Jalotofu Aasia 300g
rypsiöljyä paistamiseen
3dl
kauramaitoa
3tl
omenaviinietikkaa
2dl
vehnäjauhoja
1dl
maissitärkkelystä
1tl
valkosipulijauhetta
1 ½tl
suolaa
½tl
valkopippuria
½tl
chilihiutaleita
2tl
paprikajauhetta
Kastike:
2rkl
gochujang tahnaa (mikäli et pidä tulisesta laita korvaa 1 rkl tomaattipyreellä)
2kpl
valkosipulinkynttä hienonnettuna
2tl
seesamiöljyä
2tl
jauhettua inkivääriä
4rkl
fariinisokeria
2rkl
agavesiirappia (tai korvaa fariinisokerilla)
3rkl
soijakastiketta
2tl
seesaminsiemeniä (ei pakollinen)
Kaali-porkkanasalaatti:
200g
punakaalia
200g
valkokaalia
1kpl
porkkana
2rkl
riisiviinietikkaa
1rkl
omenaviinietikkaa
1tl
suolaa
1rl
sokeria
Korean fried tofu baot:
Bao sämpylöitä
limemajoneesia (Ve)
pikamarinoitua kaali-porkkanasalaattia
rapeaa korean fried tofua
tuoretta korianteria
Lisäksi:
riisiä (valinnainen)
Näin valmistat
Valmista pikkelöity kaali-porkkanasalaatti:
- Viipaloi kaalit sekä porkkana esim. mandoliinilla ohueksi suikaleeksi ja siirrä kulhoon, lisää loput ainekset, sekoita ja anna maustua 30 min välillä sekoittaen.
Paista tofut:
- Avaa tofut, valuta ja revi käsin varovasti paloiksi. Mittaa yhteen kulhoon kasvimaito sekä viinietikka, toiseen kulhoon jauhot, maissitärkkelys sekä mausteet ja sekoita.
- Dippaa tofupala ensin kasvimaidossa, pyöritä sitten jauhoissa, toista ja siirrä lautaselle, tofut siis leivitetään kahdesti.
- Kun kaikki tofupalat on leivitetty, kuumenna rypsiöljy kattilassa, öljy on kuumaa kun dippaat sinne esim puisen syömäpuikon ja öljy alkaa kuplia puikon reunoilta.
- Uppopaista tofupalat erissä, kun tofut ovat tumman kullanruskeita nosta ne reikäkauhalla talouspaperin päälle lautaselle. Tofut saavat olla todella ruskeita jotta ovat tarpeeksi rapeita.*
Valmista kastike:
- Mittaa kaikki kastikkeen ainekset pieneen kattilaan, nosta levylle ja keitä kastiketta n. 4 min, kunnes kastikkeesta tulee siirappinen.
- Siirrä uppopaistetut tofut kulhoon, kaada päälle kastike ja ravistele kulhoa varovasti jotta kastike peittää jokaisen tofupalan. Nauti tofut esim. bao-sämpylöiden välissä, riisin kanssa tai ihan vain sellaisenaan dippailen.
Riisi tai baot:
- Keitä riisi tai lämmitä baot paketin ohjeen mukaan ja rakenna annos.
* voit vaihtoehtoisesti myös paistaa tofut airfryerissä tai uunissa, tässä tapauksessa ripottele tofujen päälle hieman öljyä. Paista 210-asteisessa kiertoilmauunissa 25 min tai kunnes rapeita. Tofuista ei tule yhtä rapeita kun uppopaistaessa, mutta toimii myös.