15 - 20 min
4 annosta
SAMETTINEN MAAPÄHKINÄVOI-PANANGCURRY
Pystytkö vastustamaan tämän näköistä currya? Maapähkinävoin ansiosta samettisen mausteinen, mutta nopeasti valmistuva Panang curry vie sinut täyteläiselle makumatkalle Kaakkois-Aasiaan. Tofun maustat kätevästi pannulla, yhdistämällä suositun chili-valkosipuliöljyn ja japanilaisen soijakastikkeen. Murustettu ja kevyesti paistettu kukkakaali on taas rouskuvan hyvä vaihtoehto korvaamaan riisin!
Panangcurry
🥢 AASIA
Näitä tarvitset
Curry:
1pkt
Jalotofu Maustamaton Luomu 270g
1,5rkl
Panang currytahnaa (tai red curry tahnaa)
1ps
(300 g) woksekoitusta esim Tuorekset tai Pirkka Parhaat Bangkok
1tlk
(400 g) kookosmaitoa
3rkl
maapähkinävoita (smooth)
½
limetinmehu
1,5tl
japanilaista soijakastiketta
1,5rkl
chili-valkosipuliöljyä
Lisäksi:
½
ruukku korianteria tai ruohosipulia
riisiä tai kukkakaalimurua
chili-valkosipuliöljyä
seesamisiemeniä koristeluun
Näin valmistat
- Leikkaa tofu kahdeksi siivuksi ja painele kuivaksi keittiöpyyhkeen välissä. Voit myös käyttää tätä varten tarkoitettua tofupressiä. Kuutioi kuivattu tofu.
- Kuumenna kuiva paistinpannu ja lisää tofukuutiot ruskistumaan. Paista 3-5 min välillä sekoittaen, kunnes tofu saa hieman väriä pintaansa ja kuutiot kuivuvat (kosteus katoaa).
- Vähennä lämpötila puoleen ja ota pannu pois liedeltä. Sekoita soijakastike ja chiliöljy. Kaada tofujen päälle ja sekoita hyvin. Lisää seuraavaksi currytahna ja wokkikasvikset.
- Nosta pannu takaisin kuumalle levylle, sekoita hyvin ja paista hetki. Kaada joukkoon kookosmaito ja maapähkinävoi ja kuumenna kiehuvaksi. Mausta limetinmehulla. Tarjoa tofucurry riisin tai vaihtoehtoisesti kukkakaalimurun kanssa. Koristele annos tuoreella korianterilla, seesaminsiemenillä ja chili-valkosipuliöljyllä.