30 min

kuudelle

JUHLAVA NUUDELISALAATTI SATAY-TOFULLA 

Vadin täydeltä satokauden herkkuja! Satay-tofun kanssa tarjotut grillatut parsat ja meloni ovat ruokaisa ja herkullinen tarjottava kesän juhliin. Mikäli etsit vegaanista reseptiä häihin, rippijuhliin, syntymäpäiville, valmistujaisiin tai muihin juhliin niin tämä kesäsesongin resepti on tarkoitettu juuri sinulle.

Ruokavinkki

Kesäsesongin juhlava tofu-nuudelisalaatti kuudelle on toteutettu yhteistyössä Satokausikalenterin kanssa. Voit myös loihtia samankaltaisen arjen nopean tofusalaatin neljälle uusi kätevillä Jalotofu Paahtopaloilla, jonka reseptin löydät täältä!

Lisää salaattireseptejä tästä linkistä!

Näitä tarvitset

1pkt

Jalotofu Kylmäsavu tai Marinoitu (300g)

2rkl

öljyä

2+2rkl

Spice Up! Sataykastiketta (á 230 g)

1+1rkl

soijakastiketta (vähäsuolaista)

1dl

kookoskermaa

1

limen mehu

3

levyä (150 g) Spice Up! Täysjyvänuudeleita (tarvittaessa käytä gluteenittomia riisinuudeleita)

250g

vihreää parsaa

300g

piel de sapo -melonia (tai hunajamelonia)

8

retiisiä

½

ruukkua tuoretta korianteria

limelohkoja

suolaa

Näin valmistat

Ota valmiiksi maustettu tofu pois paketista, kääräise se puhtaaseen keittiöpyyhkeeseen ja laita painon alle noin 5 minuutiksi. Leikkaa se sitten kuutioiksi ja paista rapeiksi öljyssä keskilämmöllä. Sekoita rapeutuneiden tofujen joukkoon 2 rkl sataykastiketta ja 1 rkl soijakastiketta. Anna jäähtyä.

Sekoita kookoskerman joukkoon 2 rkl sataykastiketta, 1 rkl soijakastiketta sekä limen mehu.

Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta ja huuhtele kylmällä vedellä, jotta kypsyminen pysähtyy. Anna jäähtyä.

Napsauta parsoista puisevat tyvet pois ja leikkaa parsat kahteen tai kolmeen osaan. Leikkaa melonista kuoret ja poista siemenet. Leikkaa meloni siivuiksi. Grillaa parsat napakan kypsiksi ja ripsauta päälle suolaa. Grillaa melonit nopeasti grillin kuumimmassa osassa, jotta ne saavat hieman väriä, mutta eivät kypsy läpeensä. Anna parsojen ja melonien jäähtyä.

Leikkaa retiisit ohuiksi siivuiksi ja laita 10 minuutiksi jääveteen rapeutumaan. Valuta.

Sekoita noin puolet satay-kookoskermakastikkeesta nuudeleiden joukkoon ja asettele nuudelit tarjoiluvadille. Asettele nuudeleiden ympärille muut ainekset: tofut, parsat, melonit ja retiisit. Viimeistele tuoreella korianterilla. Tarjoile lisäksi limelohkoja ja loput satay-kookoskastikkeesta.

Arvostelut

    Arvostelu

    This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

    The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.