30 min
kuudelle
JUHLAVA NUUDELISALAATTI SATAY-TOFULLA
Ruokavinkki
Kesäsesongin juhlava tofu-nuudelisalaatti kuudelle on toteutettu yhteistyössä Satokausikalenterin kanssa. Voit myös loihtia samankaltaisen arjen nopean tofusalaatin neljälle uusi kätevillä Jalotofu Paahtopaloilla, jonka reseptin löydät täältä!
Lisää salaattireseptejä tästä linkistä!
Näitä tarvitset
1pkt
Jalotofu Kylmäsavu tai Marinoitu (300g)
2rkl
öljyä
2+2rkl
Spice Up! Sataykastiketta (á 230 g)
1+1rkl
soijakastiketta (vähäsuolaista)
1dl
kookoskermaa
1
limen mehu
3
levyä (150 g) Spice Up! Täysjyvänuudeleita (tarvittaessa käytä gluteenittomia riisinuudeleita)
250g
vihreää parsaa
300g
piel de sapo -melonia (tai hunajamelonia)
8
retiisiä
½
ruukkua tuoretta korianteria
limelohkoja
suolaa
Näin valmistat
Ota valmiiksi maustettu tofu pois paketista, kääräise se puhtaaseen keittiöpyyhkeeseen ja laita painon alle noin 5 minuutiksi. Leikkaa se sitten kuutioiksi ja paista rapeiksi öljyssä keskilämmöllä. Sekoita rapeutuneiden tofujen joukkoon 2 rkl sataykastiketta ja 1 rkl soijakastiketta. Anna jäähtyä.
Sekoita kookoskerman joukkoon 2 rkl sataykastiketta, 1 rkl soijakastiketta sekä limen mehu.
Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta ja huuhtele kylmällä vedellä, jotta kypsyminen pysähtyy. Anna jäähtyä.
Napsauta parsoista puisevat tyvet pois ja leikkaa parsat kahteen tai kolmeen osaan. Leikkaa melonista kuoret ja poista siemenet. Leikkaa meloni siivuiksi. Grillaa parsat napakan kypsiksi ja ripsauta päälle suolaa. Grillaa melonit nopeasti grillin kuumimmassa osassa, jotta ne saavat hieman väriä, mutta eivät kypsy läpeensä. Anna parsojen ja melonien jäähtyä.
Leikkaa retiisit ohuiksi siivuiksi ja laita 10 minuutiksi jääveteen rapeutumaan. Valuta.
Sekoita noin puolet satay-kookoskermakastikkeesta nuudeleiden joukkoon ja asettele nuudelit tarjoiluvadille. Asettele nuudeleiden ympärille muut ainekset: tofut, parsat, melonit ja retiisit. Viimeistele tuoreella korianterilla. Tarjoile lisäksi limelohkoja ja loput satay-kookoskastikkeesta.