30 min
noin 10 kpl
THAI TOFU LARB | THAIMAALAINEN SALAATTI
Larb gai on Thaimaassa ja Laosissa suositti salaatti, jossa maustettua jauhelihaa tarjoillaan salaatinlehdellä. Kasvis-larbissa käytetään rapeaa aasialaisittain marinoitua tofua, joka paahtuu helposti rapeaksi pannulla. Lisäksi salaatissa on paljon tuoreita yrttejä ja chiliä tuomaan potkua.
tofusalaatti
Jalotofu Aasia
Satokausi-/sesonkiresepti
Munakoiso 🍆
🥢 AASIA
Ruokavinkki
- Perinteisesti larb:issa käytetään paahdettua riisiä, joka ripotellaan täytteiden päälle. Tässä nopeammassa arkireseptissä oikaistaan käyttämällä paahdettuja cashewpähkinöitä. Löydät kuitenkin täältä ohjeen paahdettuun riisiin.
- Voit myös kokeilla valmiiksi revittyä ja paahdettua Aasia-tofua annokseen. Sillä se valmistuu vielä nopeammin.
Näitä tarvitset
Tofu:
1pkt
Jalotofu Aasia 300g (tai Marinoitu/Kylmäsavu)
2rkl
öljyä paistamiseen (esim. seesami)
Uunikasvikset:
1kpl
fenkoli tai sipuli
1kpl
paprika
1kpl
munakoiso
öljyä
Lisäksi:
1
punainen chili
1
lime
2
kevätsipulin vartta
1
nippu korianteria
1,5rkl
valkosipuli-chiliöljyä (Pirkka)
10-12kpl
salaatinlehtiä (sydänsalaattia tai cosmopolitan)
1
kourallinen cashewpähkinöitä paahdettuna
sweet&sour -kastiketta tarjoiluun
Näin valmistat
- Valmista kasvikset ja täytteet: Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen. Pilko munakoiso ja paprika 1×1 cm kokoisiksi kuutioiksi. Siivuta fenkoli ohuiksi siivuiksi. Lado kaikki kasvikset uunipellille, pirskota päälle kevyesti öljyä ja mausta suolalla ja pippurilla. Paahda uunissa keskitasolla 25 minuuttia. Siirrä kulhoon ja sekoita joukkoon 1,5 rkl chiliöljyä.
- Pilko chili (poista siemenet, mikäli et halua tulista). Silppua kevätsipuli ja korianteri. Paahda cashewpähkinät kuivalla ja kuumalla pannulla. Murskaa pähkinät muruksi morttelissa. Pilko lime siivuksi. Laita kaikki täytteet omiin pieniin tarjoilukulhoihin.
- Valmista tofu: Avaa Jalotofu Aasia -paketti ja valuta talteen pakkauksen ylimääräinen marinadi.
- Pilko tofu 1x1cm kuutioiksi tai revi suupaloiksi. Paista kuivalla kuumalla pannulla 2-3 minuuttia, välillä käännellen. Vähennä lämpö puoleen ja lisää öljy. Paista 3-4 minuuttia, välillä käännellen, kunnes tofut ovat sopivan rapeita.
- Ota lämpö pois ja lisää marinadi. Marinadi kiehahtaa nopeasti kuumalla pannulla ja ”loppumaustaa” tofun. Jätä hautumaan jälkilämmölle.
- Kokoa salaattiveneet: Irrota salaatinlehdet varovasti toisistaan, huuhdo, kuivaa ja asettele tarjoiluvadille. Aloita salaatinlehtien täyttäminen paahdetuilla uunikasviksilla ja lisää tämän jälkeen tofuja. Lisää seuraavaksi tuoretta chiliä, korianteria ja kevätsipulia. Koristele paahdetulla cashewmurulla ja purista päälle limenmehua. Tarjoile esimerkiksi sweet&sour-kastikkeen kera.
Tälle reseptille ei ole vielä arvosteluja. Jaa omasi alla olevasta kentästä