60 min
4 annosta
TOFU KATSU CURRY
[u:mami]
🥢 AASIA
Ruokavinkki
- Aasialaisista kaupoista sekä monista isommista ruokakaupoista saa myös valmista Japanese curry -seosta, jolla currykastikkeen voi valmistaa nopeammin.
Näitä tarvitset
Tofu Katsu:
1pkt
Jalotofu Aasia 300g
2rkl
vehnäjauhoa
n. 3dl
pankojauhoja
rypsiöljyä paistamiseen
Curry:
3kpl
salottisipulia (tai yksi keltasipuli)
2kpl
porkkanaa
n. 4cm
pala inkivääriä
2kpl
valkosipulinkynttä
2rkl
vegaanista margariinia
1tl
garam masala -mausteseosta
1tl
curryjauhetta
1tl
kurkumajauhetta
2rkl
vehnäjauhoa
250ml
kookosmaitoa
300ml
kasvislientä
1rkl
soijakastiketta
1rkl
vaahterasiirappia
Pikkelöidyt retiisit:
150g
retiisejä
½dl
riisiviinietikka
1rkl
sokeria
1 ½dl
vettä
½rkl
(mustia) seesaminsiemeniä
Lisäksi:
neljä annosta jasmiiniriisiä
koristeluun tuoretta korianteria, limetinlohkoja ja seesaminsiemeniä
Näin valmistat
- Aloita pikkelöidyistä retiiseistä: Viipaloi retiisit ohuelti ja siirrä viipaleet kuumaa kestävään astiaan. Mittaa riisiviinietikka, vesi, sokeri ja suola kattilaan, ja kuumenna kiehuvaksi. Kaada kiehuva vesi retiisien päälle, ja sekoita. Peitä kannella ja jätä jäähtymään. Koristele jäähtyneet retiisit seesaminsiemenillä.
- Laita riisi kiehumaan pakkauksen ohjeen mukaisesti.
- Valmista curry: Kuori ja hienonna sipuli. Kuori ja viipaloi porkkana. Kuori ja hienonna inkivääri ja valkosipulit.
Kuumenna margariini pannulla ja lisää sipuli sekä porkkana. Kääntele viitisen minuuttia, kunnes sipuli on läpikuultavaa. Lisää valkosipuli ja inkivääri, ja kääntele hetki. Lisää vielä mausteet ja kääntele, kunnes ne tuoksuvat voimakkaasti.
Ripottele kasvisten päälle vehnäjauho ja sekoita huolella. Lisää sitten kasvisliemi tilkka kerrallaan koko ajan hämmentäen. Kun olet lisännyt kaiken liemen ja seos on paksua, lisää kookosmaito, soijakastike ja vaahterasiirappi. Peitä kannella ja jätä porisemaan noin 10 minuutiksi, kunnes porkkanat ovat kypsiä.
- Valmista tofu: Avaa pakkaus varovasti, ja valuta pakkauksen neste talteen erilliseen astiaan. Leikkaa tofu leveyssuunnassa kahdeksaan osaan, ja taputtele palojen pinnat kuiviksi esimerkiksi talouspaperilla. Vispaa tofupaketin neste ja vehnäjauho taikinaksi. Lisää tarvittaessa tilkka vettä niin, että seos on lettutaikinamaisen notkeaa.
Leivitä tofu: Kierittele jokainen tofupala yksitellen ensin taikinassa, ja sitten pankojauhoissa. Valuta paistinpannulle rypsiöljyä niin, että pannun pohja peittyy. Kuumenna, ja paista sitten jokainen tofupala keskikuumalla pannulla molemmin puolin kullanruskeaksi. Lisää tarvittaessa öljyä. Nosta paistetut tofupalat talouspaperin päälle jäähtymään.
- Kokoa annos riisistä, currystä, tofu katsusta ja pikkelöidyistä retiiseistä. Purista päälle hieman limemehua, ja koristele seesaminsiemenillä ja tuoreella korianterilla.