1 h 15 min
TOFU & MELANZANE ALLA PARMIGIANA (V)
Jälleen yksi klassikko asteen paremmaksi tuunattuna! Raastettu tofu tuo ihanaa ruokaisuutta, purutuntumaa ja proteiinia italialaissuosikki munkakoisovuokaan. Täydellisen mehevä, juustoinen annos on takuuvarmasti koko perheen suosiossa.
Raastettu Tofu
🥇 Paras proteiini 2023 ja 2024
🔥 Savutofu
Ruokavinkki
Klassinen italialainen munakoisovuoka melanzane alla parmigiana saa lisämakua, purutuntumaa ja ruokaisuutta jauhelihatyylisesti raastetusta tofusta. Kokeile valmistaa ruoka marinoidusta tofusta (basilika&valkosipuli) tai kylmäsavutofusta.
- Vinkki: Suussasulavan ja onnistuneen munakoison salaisuus on sen itkettäminen ja paahtaminen uunissa.
- Kätevä vinkki: Voit tehdä vuoan valmiiksi jääkaappin paistamista edeltävänä päivänä!
Näitä tarvitset
Täytteet:
1pkt
Jalotofu Marinoitu tai Kylmäsavu 300 g
2kpl
isoa munakoisoa (n. 1 kg)
2kpl
sipulia
3kpl
valkosipulinkynttä
oliiviöljyä paistamiseen
Tomaattikastike:
2ptk
tomaattimurskaa (à 400 g)
1tl
suolaa
1tl
sokeria
1tl
kuivattua basilikaa
1rkl
balsamicoa
½tl
mustapippuria
1rku
basilikaa vuokaan ja koristeluun (valinnainen)
Lisäksi:
200g
sulavaa mozzarellaraastetta (ve)
½dl
raastettua parmesaanijuustoa (ve)
rapeakuorista maalaisleipää (valinnainen
Näin valmistat
- Leikkaa munakoisot noin 1/2-1 cm:n paksuisiksi kiekoiksi. Lado ne uunipellille ja suolaa kevyesti. Itketä kiekkoja noin 20 min muun esivalmistelun lomassa. Kuivaa ja pyyhi kevyesti suola pois munakoisoviipaleista talouspaperilla. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.
- Valmista tofu: Raasta tofu raastimen isoimmalla terällä. Kuumenna kuiva paistinpannu ja lisää tofuraaste. Paista välillä käännellen noin 5-6 minuuttia, kunnes tofu saa hieman väriä pintaansa. Vähennä lämpö puoleen ja lisää 1-2 rkl öljyä. Anna murun paahtua, välillä käännellen, kunnes se on sopivan rapeaa.
- Valmista tomaattikastike: Hienonna sipulit ja valkosipulit. Kuullota niitä hetki kattilassa öljyn kanssa ja lisää mukaan tomaattimurska, paistettu tofu ja mausteet (sokeri, suola, balsamico, mustapippuri ja kuivattu basilika). Anna hautua noin 10 minuuttia.
- Laita munakoisot uuniin ja paahda niitä uunin keskitasolla tai toiseksi ylimmällä tasolla 15 min. Pirskota tämän jälkeen kevyesti oliiviöljyä päälle ja paahda vielä 10 minuuttia.
- Kokoa tofu-melanzane alla parmigiana lasagnen tyyliin kerroksittain. Laita ensin vuoan pohjalle hieman tomaattikastiketta, sitten munakoisoviipaleita ja lopuksi mozzarellaraastetta. Jatka samalla tavalla, kunnes kaikki täytteet on käytetty. Voit myös laittaa tuoreita basilikan lehtiä kerroksiin. Ripottele kevyesti päällimmäisen kerroksen päälle raastettua parmesaania.
- Paista vuokaa 200-asteisen uunin alatasolla noin 40-45 minuuttia. Anna vetäytyä 10 minuuttia ennen tarjoilua. Koristele basilikan lehdillä ja tarjoa esimerkiksi paahdetun maalaisleivän kanssa.
Tälle reseptille ei ole vielä arvosteluja. Jaa omasi alla olevasta kentästä