60 min
3-4:lle
TOFUMAKARONILAATIKKO
Murra samojen arkiruokien oravanpyörä! Nopeuta klassikot ja luo uudet hitit Jalotofulla. Ruokaisa kasvisversio makaronilaatikosta syntyy maukkaasta savutofusta ja pehmeän kermaisesta kaurakermasta.
Näitä tarvitset
1pkt
Marinoitu tai Kylmäsavu
1iso
iso sipuli
2kpl
valkosipulinkynttä
2rkl
öljyä
1rkl
soijakastiketta
400g
gluteenitonta makaronia (esim. Tervens kikhernemakaroni)
1kpl
kasvisliemikuutio (esim. Herbamare)
2,5dl
kaurakermaa (esim. sipulinmakuinen)
2dl
kasvipohjaista juustoa raasteena (esim. Tescon savujuusto)
mustapippuria myllystä
suolaa
persiljaa
Näin valmistat
- Keitä makaroneja kasvisliemikuution kera puolet pakkauksen suosituskeittoajasta. Kaada keitetyt makaronit siivilään. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Pintakuivaa tofu ja kuutio tai revi se tofumuruksi.
- Paista tofua paistinpannulla öljyssä 3-5 minuuttia ja kaada soijakastike joukkoon. Lisää pannulle sipulit ja paista hetki sekoittaen.
- Sekoita puolet makaroneista kevyesti öljyttyyn uunivuokaan, lisää kuullotetut tofut ja sipulit. Sekoita ja lisää loput makaroneista tasaiseksi kerrokseksi pinnalle. Mausta pippurilla ja suolalla. Ripottele pinnalle juustoraastetta.
- Kaada kaurakerma vuokaan. Paista 200-asteisessa uunissa noin 30-40 minuuttia, kunnes makaronit ovat saaneet kauniin rapean pinnan.