10 min
2-3:lle
MAX10min: Udon-nuudelit misovoilla ja revityllä tofulla
Misovoinuudelit ovat hävyttömän helppo arkiruokaresepti, joka yllättää hienostuneella maullaan. Tästä voimme kiittää umamista misotahnaa ja käteviä Jalotofu Paahtopaloja. Aikaa annoksen valmistamiseen kuluu vaivaiset 10 minuuttia. Nappaa resepti ja kiitä meitä myöhemmin!
🥢 AASIA
Max10min
Restaurant Ooh Ma Mi Noods! 🥡🥢
Ruokavinkki
- Voit käyttää reseptissä Jalotofu Aasia tai Maustettu Paahtopalat -tuotetta.
- Miso on japanilainen tahna, joka valmistetaan soijapavuista, vedestä ja riisistä. Se on kuuluisa umamisesta maustaan. Udon-nuudelit ovat taas paksuja japanilaisia vehnänuudeleita, jotka sopivat hyvin aasialaiseen (Japani/Korea) reseptiikkaan tofun ja mison kanssa.
Näitä tarvitset
1pkt
Jalotofu Paahtopalat Aasia tai Maustettu ( 250g)
200-300g
udon-nuudeleita (riisinuudeleilla annoksesta gluteeniton)
2rkl
vaaleaa mistotahnaa
60g
vähäsuolaista voita tai margariinia (kasvipohjaista tarvittaessa)
1
(veri)appelsiinin mehu puristettuna tai 1dl valmista mehua
1rkl
riisiviinietikkaa
½tl
valkosipulijauhetta (valinnainen)
Koristeeksi:
1rkl
silputtua ruohosipulia tai 1 kevätsipulin varsi
½rkl
paahdettuja seesaminsiemeniä
togarashia tai chilijauhetta maun mukaan
Näin valmistat
- Valmista nuudelit pakkauksen ohjeen ja henkilömäärän mukaan.
- Nuudeleitten kiehuessa valmista kastike. Sulata voi kattilassa tai paistinpannulla ja sekoita joukkoon misotahna, riisiviinietikka ja valkosipulijauhe. Purista joukkoon appelsiininmehu. Sekoita hyvin, lisää valmiit revityt tofupalat ja anna hautua hetki miedolla lämmöllä. Valuta nuudelit ja lisää misovoin joukkoon. Koristele annos ruohosipulilla ja seesaminsiemenillä ja tarjoa misovoinuudelit sellaisenaan tai esimerkiksi kimchin kera.