15 - 20 min
n. 3 annosta
VEGAANINEN CAESARSALAATTI TOFULLA
Ruokavinkki
Tofuvinkki! Vegaaninen caesarsalaatti saa erilaisia makuvivahteita, kun kokeilet valmistaa sen Aasia-tofulla tai Kylmäsavutofulla. Ohjeesta löydät paisto-ohjeet kummallekin.
Salaattivinkki! Caesar-salaattipohjaan suosittelemme käyttämään lehtikaalia tai rapeaa sydänsalaattia. Niiden yhdistelmä on myös loistava valinta.
Näitä tarvitset
Vegaaninen caesarkastike:
1dl
turkkilaista jogurttia (Ve)
0,5dl
aioli- tai maustamatonta majoneesia (Ve)
0,5rkl
soijakastiketta
2rkl
sitruunan mehua
1tl
dijon-sinappia
1tl
siirappia (esim. agave tai vaahtera)
1kpl
valkosipulinkynsi
Tofu:
1pkt
Jalotofu Aasia, Kylmäsavu tai Maustettu 300g
1-2rkl
öljyä paistamiseen
Lisäksi:
1ps
lehtikaalia (n. 200g), jäävuorisalaattia tai 2 kerää romaine-salaattia
0,5-1dl
parmesaaniraastetta (Ve)
1/2dl
kapriksia
2kpl
siivua vaaleaa leipää (krutongit valinnainen)
öljyä paistamiseen
Näin valmistat
- Lisää kaikki caesarkastikkeen ainekset kulhoon ja pyöräytä sauvasekoittimella tasaiseksi.
- Avaa tofupaketti ja pilko tofu arpakuution kokoisiksi kuutioiksi. Paista Aasia-tofu tällä reseptillä. Mikäli valitsit Kylmäsavun, paista kuutiot öljyssä rapeaksi ja nosta sivuun.
- Valmista krutongit: kuutioi leivät. Paista reilussa öljyssä rapeaksi.
- Silppua salaatti pieneksi. Mikäli käytät lehtikaalia (suositus), poista sen kova keskiruoti, pese lehdet ja kuivaa. Laita kulhoon ja lisää 1/4 tl suolaa, 2 tl öljyä ja 2 rkl sitruunamehua ja hiero ne lehtikaalin pintaan käsien välissä noin minuutin ajan, kunnes kaalit pehmenevät hieman.
- Sekoita sopiva määrä kastiketta salaatin joukkoon. Ripottele parmesaania päälle ja lisää tofut ja kaprikset. Viimeistele vegaaninen caesarsalaatti krutongeilla ja lopulla kastikkeella.