15 - 20 min
n. 3 annosta
VEGAANINEN CAESARSALAATTI TOFULLA
Ruokavinkki
Tofuvinkki! Vegaaninen caesarsalaatti saa erilaisia makuvivahteita, kun kokeilet valmistaa sen Aasia-tofulla tai Kylmäsavutofulla. Ohjeesta löydät paisto-ohjeet kummallekin.
Salaattivinkki! Caesar-salaattipohjaan suosittelemme käyttämään lehtikaalia tai rapeaa sydänsalaattia. Niiden yhdistelmä on myös loistava valinta.
Näitä tarvitset
Vegaaninen caesarkastike:
1dl
turkkilaista jogurttia (Ve)
0,5dl
aioli- tai maustamatonta majoneesia (Ve)
0,5rkl
soijakastiketta
2rkl
sitruunan mehua
1tl
dijon-sinappia
1tl
siirappia (esim. agave tai vaahtera)
1kpl
valkosipulinkynsi
Tofu:
1pkt
Jalotofu Aasia, Kylmäsavu tai Maustettu 300g
1-2rkl
öljyä paistamiseen
Lisäksi:
1ps
lehtikaalia (n. 200g), jäävuorisalaattia tai 2 kerää romaine-salaattia
0,5-1dl
parmesaaniraastetta (Ve)
1/2dl
kapriksia
2kpl
siivua vaaleaa leipää (krutongit valinnainen)
öljyä paistamiseen
Näin valmistat
- Lisää kaikki caesarkastikkeen ainekset kulhoon ja pyöräytä sauvasekoittimella tasaiseksi.
- Avaa tofupaketti ja pilko tofu arpakuution kokoisiksi kuutioiksi. Paista Aasia-tofu tällä reseptillä. Mikäli valitsit Kylmäsavun, paista kuutiot öljyssä rapeaksi ja nosta sivuun.
- Valmista krutongit: kuutioi leivät. Paista reilussa öljyssä rapeaksi.
- Silppua salaatti pieneksi. Mikäli käytät lehtikaalia (suositus), poista sen kova keskiruoti, pese lehdet ja kuivaa. Laita kulhoon ja lisää 1/4 tl suolaa, 2 tl öljyä ja 2 rkl sitruunamehua ja hiero ne lehtikaalin pintaan käsien välissä noin minuutin ajan, kunnes kaalit pehmenevät hieman.
- Sekoita sopiva määrä kastiketta salaatin joukkoon. Ripottele parmesaania päälle ja lisää tofut ja kaprikset. Viimeistele vegaaninen caesarsalaatti krutongeilla ja lopulla kastikkeella.
Tälle reseptille ei ole vielä arvosteluja. Jaa omasi alla olevasta kentästä