15 - 20 min
2-3:lle
VEGELOUNAS: PROTEIINIPITOINEN KULHO
Näitä tarvitset
Pannumarinoitu tofutäyte
1pkt
Jalotofu Maustamaton Luomu (270g)
1tl
curryjauhe
½tl
savupaprikajauhe
1tl
valkosipulijauhe
2-3rkl
soijakastiketta (riippuen suolaisuudesta)
3-4rkl
öljyä paistamiseen
Muut täytteet
1prk
kypsiä kidneypapuja tai papusekoitusta
1pkt
herkkusieniä 200g (tai munakoisoa)
2dl
riisiä tai kvinoaa
100-150g
riisi- tai vehnänuudeleita (ei pakollinen)
1prk
hummusta (esim BABA)
mustapippuria ja suolaa myllystä
öljyä paistamiseen
Bowl-kastike
3rkl
sitruunan tai limen mehua
4rkl
soijakastiketta
3rkl
riisiviinietikkaa (Mirin)
1tl
juoksevaa makeuttajaa esim. vaahterasiirappia
Tarjoiluun:
1-2rkl
seesaminsiemeniä
korianteria tai salaatinversoja
Näin valmistat
- Keitä riisi tai kvinoa pakkauksen ohjeen ja henkilömäärän mukaan. Keitä myös nuudelit. Huuhdo pavut.
- Pilko herkkusienet ja paista siivut kypsiksi oliiviöljyssä. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Nosta sivuun erilliseen kulhoon.
- Valmista pannumarinoitu tofutäyte: Ota tofu pois pakkauksesta ja leikkaa se pituussuunnassa puoliksi. Painele tofun pinta kuivaksi talouspaperilla tai keittiöpyyhkeellä. Poistamalla näin tofusta ylimääräistä nestettä saat paahdettua tofun rapeaksi.
- Kuumenna kuiva paistinpannu ja murustele käsin tofu pannulle sopivan kokoiseksi muruksi. Paahda nopeasti muutama minuutti välillä sekoittaen, kunnes tofu saa hieman ruskeansävyistä pintaa ja viimeinen kosteus katoaa. Vähennä lämpöä, lisää öljy ja jatka hetken paistamista. Ripottele tasaisesti savupaprika- ja curryjauhe sekä hienonnettu valkosipuli tofujen päälle. Sekoita hyvin.
- Laske vielä pannun lämpötilaa ja kaada soijakastike tofujen päälle. Sekoita tasaisesti vajaan minuutin ajan, kunnes soijakastike on imeytynyt tofupaloihin. Nosta pannu pois kuumalta levyltä ja anna soijakastikkeen imeytyä tofuun hetken.
- Valmista kastike: sekoita kaikki ainekset keskenään pieneen kulhoon.
- Kasaa kulho: aloita hummuksella ja ”voitele” kulhon toiseen reunaan (ks. kuva) 2 rkl hummusta. Lisää keitetty riisi/kvinoa kulhon pohjalle ja lado päälle loput ainekset (nuudelit, pavut, paistetut herkkusienet ja tofut) omiin lohkoihinsa. Pirskottele annoksen päälle noin 2 rkl valmistamaasi kastiketta ja koristele seesaminsiemenillä ja korianterilla.
- Vinkki: voit käyttää reseptissä valmiiksi marinoitua Jalotofua. Jalotofu Marinoitu (valkosipuli-basilika) tai Jalotofu Kylmäsavu (kylmäsavumaustettu) toimivat loistavasti pannumarinoituina. Näitä käytettäessä riittää vain pannulla rapeaksi paistaminen. Lisätietoja Jalotofu-tuotteista Tuotteet-sivuillamme.