30 min

8 kpl

KALATTOMAT VEGEPUIKOT TOFUSTA + VALKOSIPULIDIPPI

Rapeat vegepuikot, toisin sanoen vegaaniset "kalapuikot" tofusta – ne nyt vain toimivat! Etenkin, kun niitä dippaa täyteläiseen, paahdetusta valkosipulista helposti valmistettavaan dippiin.

MerellinenResepti

Kalaton resepti

Ruokavinkki

  • Resepti, joka on lahja (kalattomia) kalapuikkoja kaivanneille! Tofun muoto ja koostumus toimivat loistavasti näissä rapeissa puikoissa ja se naamioituu täydellisesti kalapuikoksi, vaikka kyseessä onkin täysin vegepuikko.
  • Vinkki: Halutessasi voit valmistaa nämä tofupuikot gluteenittomina. Valitse tällöin leivitykseen gluteeniton korppujauho.
  • Kannustus: rapeat tofukalapuikot ja helppo paahdettu valkosipulidippi ovat niin hyvä kombo, että jopa paatunut karvinoorikin yllättyy.

Näitä tarvitset

Vegepuikot:

1pkt

Jalotofu maustamaton 270g

2rkl

soijakastiketta

2rkl

rypsiöljyä

2rkl

sitruunamehua

2dl

(gluteenittomia) korppujauhoja

1dl

maissitärkkelystä

1dl

kiehuvaa vettä

2-4dl

rypsiöljyä paistamiseen

Paahdettu valkosipulidippi:

1prk

kaurafraichea

4kpl

valkosipulinkynttä

öljyä paistamiseen

sitruunamehua

musta- tai sitruunapippuria

suolaa

Näin valmistat

  • Aloita paahdetusta valkosipulidipistä: Kuumenna uuni 175 asteeseen. Laita valkosipulinkynnet kokonaisina kuorineen uuninkestävään astiaan ja lorauta päälle öljyä. Paahda uunissa n.15 min. Anna jäähtyä ja purista pehmennyt sisus ulos. Muussaa sisus haarukalla ja poista mahdolliset kuorenjämät. Sekoita keskenään kaurafraiche, paahdetut valkosipulinkynnet, sitruunamehu, mustapippuri ja suola. Tarkista maku ja jätä odottamaan.
  • Halkaise tofu keskeltä ja leikkaa puolikkaat neljään viipaleeseen (yht. 8 viipaletta). Sekoita soijakastike, öljy ja sitruunamehu. Laita soijaviipaleet laakeaan astiaan ja kaada päälle soija-sitruunamehu-öljy-seos. Anna maustua n.10 min. Käännä tofut ja anna toisenkin puolen marinoitua noin 10 minuuttia.
  • Kaada öljy pannulle ja kuumenna se. Öljy on sopivan kuumaa kun pala leipää paistuu siinä kullanruskeaksi. Vähennä sitten hieman lieden lämpöä jotta tofut eivät pala.
  • Laita yhteen kulhoon korppujauho ja sekoita toisessa maissitärkkelys sekä kiehuva vesi. Pyörittele marinoituneet tofuviipaleet ensin maissitärkkelys-seoksessa, sitten korppujauhoissa (voit toistaa prosessin jos haluat oikein paksun kuoren) ja nosta sitten pihdeillä kuumaan öljyyn paistumaan. Paista molemmin puolin kullanruskeaksi ja nosta palat talouspaperin päälle valumaan. Tee samoin lopuille tofuviipaleille.
  • Tarjoa rapeat tofukalapuikot heti valkosipulidipin kanssa.

Arvostelut

Tälle reseptille ei ole vielä arvosteluja. Jaa omasi alla olevasta kentästä

Arvostelu

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.